Hr-verantwoordelijke Ilse Nuyts: “We wilden onze mensen meekrijgen in wat er op stapel stond. Maar wisten niet hoe. Via Alimento leerden we Workitects kennen. Zij raadden ons het 'Innovatielab: anders organiseren’ aan.”
Handvaten om het anders te doen
Tijdens het innovatielab kregen Ilse en het management van Klaasen en Co een aantal handvaten: Hoe breek je met oude gewoonten? Hoe overtuig je leidinggevenden? Hoe creëer je draagvlak op de vloer. “Je stapt uit je dagelijkse routine en leert de sterktes en uitdagingen van andere bedrijven kennen. Je gaat op een andere manier naar je eigen bedrijf kijken en krijgt zo nieuwe inzichten,” vertelt Ilse. “Hier moet je ook concreet mee aan de slag en dat geeft energie.”
Samen werken aan structuur
Het innovatielab belichtte de sterke en zwakke punten in de organisatiestructuur van Klaasen en Co. Ook de uitwisselingen met de andere deelnemers waren verrijkend. “We zijn van plan om onze medewerkers zoveel mogelijk te betrekken bij de nieuwe organisatiestructuur”, vult Ilse aan. “Hiervoor willen we de Werkmeter van Workitects gebruiken. Dat is een werknemersbevraging gericht op organisatieverandering.”
Het 'Innovatielab: anders organiseren'
Tijdens vier praktische sessies buigen de deelnemende bedrijven zich over acht sleutelelementen. Elk bedrijf wordt een opdracht toegewezen waarvoor ze eerst het probleem moeten analyseren en vervolgens een actieplan moeten opstellen.
- schrijf hier je bedrijf in voor het 'Innovatielab: anders organiseren'
- alles over slimme arbeidsorganisatie op www.andersorganiseren.be
- volg een gratis webinar over het innovatielab
- een financiële tussenkomst is mogelijk via de organisatiescan van Alimento
- bestel het boek “Samen op smaak gebracht. Over het organiseren van arbeid in voedingsfabrieken van de toekomst” van Eeckelaert en De Craecker.