De voedingsindustrie is op veel vlakken divers. Vooral de diversiteit van onze food heroes verrijkt de sector. Verschillende medewerkers brengen een schat aan ervaringen, visies, talenten en achtergronden mee naar de werkvloer.

Toch kunnen die verschillen soms leiden tot misverstanden, vooroordelen en ongepaste woorden of daden. Diversiteit vertaalt zich niet automatisch in meerwaarde, groei of samenwerking.

Alleen in een inclusieve werkomgeving kan divers talent zich volledig tonen en ontplooien. Een inclusieve onderneming opent haar deuren voor iedereen; ook in beleid, middelen en structuren. Er heerst een bedrijfscultuur van veiligheid, gelijke kansen en wederzijds respect.

De voedingssector zet zich in vóór diverse en inclusieve ondernemingen en verzet zich tégen elke vorm van discriminatie. Samen met de sociale partners heeft Alimento een Actieplan Diversiteit en Inclusie opgesteld. Dit plan omvat tien acties om onze bedrijven te ondersteunen en te versterken in samenwerken in diversiteit. Dit doen we via opleidingen, advies, netwerkmogelijkheden en competentieversterking.

Alimento bundelde alle expertise, aanbod en best practices rond diversiteit en inclusie in en voor voedingsbedrijven. Benieuwd? Bezoek onze kenniswebsite op www.beter-samenwerken.be.

Meer weten over:

•    Het Actieplan Diversiteit en Inclusie
•    Onze kenniswebsite rond diversiteit en inclusie  
•    Ons adviesbudget  van € 6.000 voor bedrijven die willen werken aan diversiteit en inclusie
 

Contacteer voor meer info

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blijf op de hoogte

Voedingsbedrijven

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven