Enkel 100% voedselveilig is goed genoeg. De productie moet naar omhoog, maar mét genoeg marge voor seizoenschommelingen, promoties, nieuwe producten ... De klant is meer dan ooit koning. Dat voedingsbedrijven heel wat performantie-eisen op hun bord krijgen, weet jij beter dan wij. Maar hoe krijg je de werkvloer mee en houd je iedereen tevreden?

Slim organiseren loont

Door je arbeidsorganisatie slim aan te pakken, verhoog je niet enkel de performantie, maar ook de werkbaarheid. Het takenpakket, de speelruimte die iemand krijgt, de steun of het gebrek hieraan door leidinggevenden en/of collega’s bepalen immers in grote mate hoe werkbaar jobs zijn.

Slim organiseren betekent …

  • Transparantie: organiseer je rond het primaire proces, de kernactiviteit. Zo hebben medewerkers een beter zicht op hun aandeel in het productiegeheel. Bij variaties of storingen in de processen vinden ze hierdoor sneller een oplossing.
  • Minder hiërarchie en duidelijke rollen: delegeer zoveel mogelijk verantwoordelijkheden naar de werkvloer en baken de rollen duidelijk af. Zo voorkom je tijdrovende afstemmingsproblemen. En speel je kort op de bal om snel te schakelen, problemen op te lossen en verbeteringen te realiseren. 

•    Betrokken en competente medewerkers: teams die ‘samen’ resultaten neerzetten, vormen de basis van een slimme organisatiestructuur. 

Kortom: je evolueert naar een flexibelere onderneming waar iedereen aan hetzelfde zeel trekt. Zo is je bedrijf beter opgewassen tegen hoge prestatie-eisen op het vlak van innovatie, kwaliteit, leverbetrouwbaarheid. Door anders te organiseren ontstaat er bij je werknemers bovendien een buffer tegen stress, uitputting, tijdsdruk … terwijl de betrokkenheid en tevredenheid, en dus de werkbaarheid stijgen.

Proef van slim organiseren tijdens de Experience Days 

Zin in een voorsmaakje van slimme arbeidsorganisatie? In het najaar organiseren we verschillende Experience Days:

Concreet aan de slag tijdens onze Innovatielabs

Razend benieuwd naar wat een slimme organisatie in jouw bedrijf kan teweegbrengen? Neem deel aan ons innovatielab ‘anders organiseren’ in samenwerking met Workitects. Je leert er welke ingrepen in je werkorganisatie winst opleveren en krijgt onder begeleiding van experts de kans om deze veranderingen concreet uit te werken.

"De druk om te evolueren, breken met oude gewoontes ...  Dankzij het innovatielab kijken we nu anders naar onze organisatie en stapten we uit onze dagelijkse routine. Dat gaf nieuwe energie!" (Ilse Nuyts, hr-verantwoordelijke, Klaasen)

Wanneer? 26/10, 16/11, 30/11 en 14/12
Waar? Eerste sessie in het Huis van de Bouw (Zwijnaarde) – andere sessies nog te bepalen
Lesgever? Workitects
Meer weten? Surf naar: https://www.workitects.be/opleiding/innovatielab-anders-organiseren

Nog vragen?

Schrijf je in voor de online infosessie op 12/9 van 12.00 tot 13.00 uur of contacteer Lieve Ruelens.  

Contacteer voor meer info

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blijf op de hoogte

Voedingsbedrijven

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven