Wil je toekomstige ingenieurs/bachelors elektromechanica, bio-ingenieurs, bachelors voedingstechnologie of chemie … ontmoeten? Overweeg dan een Food Tech Talent bedrijfsbezoek. 

Boeiend

Wist je dat studenten een bedrijfsbezoek razend interessant vinden? De meeste jongeren zijn van nature uit erg nieuwsgierig en kijken er dan ook naar uit om te ontdekken hoe een modern bedrijf functioneert. Industriële productielijnen en procedures kunnen altijd op de nodige bewondering rekenen.

Rolmodel

Maar wat hen het meeste bijblijft, zijn de gesprekken met jouw medewerkers. Een goede spreker met dezelfde opleidingsachtergrond zien ze meteen als een voorbeeldfiguur. Als die persoon dan ook nog eens een interessant parcours heeft afgelegd, hangen ze helemaal aan zijn of haar lippen.

- Hoe is jouw personeelslid daar geraakt?
- Welke traject heeft die afgelegd?
- Hoe ziet een typische werkdag eruit voor een starter?

De antwoorden op deze vragen laten hen dromen over hun eigen loopbaan. En trouwens, waarom zou die loopbaan niet bij jouw bedrijf zijn? 

Zet jezelf in de kijker

Door studenten uit te nodigen, verander je hun kijk op jouw bedrijf en de volledige sector. Heel vaak hebben ze enkele vastgeroeste ideeën over hoe hun toekomst eruit moet zien. Help hen de ogen openen en toon dat onze sector een interessante werkgever is.

Potentiële sollicitanten 

Een informeel moment rond een hapje en een drankje is het ideale ogenblik voor de personeelsverantwoordelijke om de jongeren aan te spreken en contactgegevens uit te wisselen. Interessante profielen kan je aanmoedigen om stage te lopen of om te solliciteren.

Op maat

Wij organiseren elk bedrijfsbezoek op maat van de onderneming. Heb je interesse in specifieke profielen? Dan gaan wij voor jou op zoek naar studenten uit deze richtingen. 

Bedrijfsbezoeken organiseren we voornamelijk voor hogeschool- en universiteitsstudenten, maar het gebeurt ook dat we middelbare scholieren uitnodigen. De meeste bedrijven hebben een duidelijke voorkeur voor technische profielen (graduaten & bachelors elektromechanica) en voedingsgerelateerde profielen (bio-ingenieurs, bachelors voedingstechnologie of chemie …). 

Interesse? 

Contacteer voor meer info

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blijf op de hoogte

Voedingsbedrijven

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven