Remofrit had meteen een klik met Moviemento. Preventie- en opleidingsverantwoordelijke Philippe Slimbroeck vertelt ons waarom Alimento’s online opleidingstool op het bedrijfslijf van deze marktleider in aardappelproducten is geschreven.

“Vroeger gebeurden de jaarlijks verplichte opleidingen voedselveiligheid en -fraude klassikaal”, vangt Philippe aan. “Een verplicht nummertje, waarbij het enthousiasme bij de medewerkers ver te zoeken was”. Moviemento zorgde voor een nieuwe, digitale wind. Dankzij het interactieve karakter wordt de jaarlijkse BRC-opleiding nu door de arbeiders gesmaakt. 

Hogere leerimpact dankzij Moviemento.

Na het introduceren van het online leerplatform zag Philippe meteen dat de leerimpact hoger was dan bij gewone opleidingen. “De cursisten moeten hun aandacht erbij houden, ze weten immers dat er op het einde van elke module een testje volgt. Ze worden gechallenged om bij de les te blijven.” De reflecties en feedback die de veiligheidsdienst kreeg, toonde bovendien dat arbeiders het geleerde daadwerkelijk naar de werkvloer meepakken.

“Ze beginnen over de regels na te denken, over wat er op hun afdeling moet veranderen opdat de wetgeving echt wordt toegepast. Uit onze feedbackrondvraag bleek bovendien dat mensen die al tien of vijftien jaar in het vak zitten toch nog nieuwe dingen opsteken. Na de opleiding begrepen ze pas waarom ze iets al jaren op een bepaalde manier doen.”

Toegankelijkheid en flexibiliteit

“Het gemak en de eenvoud van deze tool heeft ons enorm verrast”, gaat Philippe verder. “We konden onze eigenheid in de BRC-opleiding leggen, door heel simpel onze eigen slides te gebruiken. Het systeem zette die gewoon om in een filmpje.” Ook de arbeiders kunnen er vlot mee overweg, ongeacht de taal die ze spreken. “De basis is in te stellen in zowat alle talen”, verduidelijkt Philippe.

“De content en filmpjes maken we voor anderstaligen nu zelf in het Engels. Ook om de opleiding te volgen moet je niet computervaardig zijn; alles wijst zichzelf uit.” Bovendien biedt de tool zowel het bedrijf als de werknemer flexibiliteit. Je kiest zelf op welk moment je de volledige opleiding of een deel ervan volgt. De productieplanning wordt zo min mogelijk in de war geschopt. Een andere troef is volgens Philippe dat wijzigingen in de wetgeving automatisch in het systeem worden opgenomen. “Elk jaar is er wel een nieuwe update, Moviemento garandeert ons dat onze werknemers de laatste versie van de verplichte opleiding volgen.”

Nog steeds familiaal … met een vleug digitaal

Remofrit is een familiebedrijf in hart en nieren. De band die het met zijn mensen heeft, wil het bedrijf absoluut behouden en onderhouden. Digitale tools gaan dan ook hand in hand met direct contact en intensieve begeleiding op de werkvloer. Een en-en-verhaal. Toch zien Philippe en zijn team de vele mogelijkheden die het Learning Management System van Moviemento biedt.

“We kunnen in Moviemento onze bedrijfseigen werkinstructies integreren en die aanpassen aan de categorie waartoe iemand behoort. We gebruiken het ook voor het bijhouden van trainingsrecords van alle opleidingen. Zo vinkt iemand aan of hij een opleiding al dan niet heeft gevolgd, krijg je een melding wanneer een certificaat moet worden vernieuwd en geef je om het even welk gegevens in een klik op het scherm weer.” Een grote tijdwinst in het dagelijkse beheer van opleidingen én bij audits.

Een last wordt een kans

Philippe en zijn team zien de jaarlijks verplichte opleidingen als een opportuniteit. “Bepaalde thema’s moeten nu eenmaal aan bod komen. Maar we maken het interactief door het hele jaar door onze ogen en oren goed open te houden voor knel- en werkpunten.

Zo zorgen we ervoor dat wat er leeft en speelt op de werkvloer in de jaarlijkse opfrissing aan bod komt. Met Moviemento kan dit en daar gaan we creatief mee aan de slag.” Een uitgelezen moment om de ‘veiligheidspuntjes’ op de i te zetten!

Contacteer voor meer info

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blijf op de hoogte

Voedingsbedrijven

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven