Samenvatting
Na deze opleiding kennen de cursisten de basisfuncties van de programmeertaal Step 7 en de praktische werking ervan in hun omgeving.

Inhoud
S7 sys1

  • bedoeld voor medewerkers die de softwarefuncties van s7 willen leren kennen of zelf programma’s met behulp van step7 wensen te ontwikkelen, hardware te configureren en eenvoudige programma’s te schrijven en te testen.

S7 sys2

  • bedoeld voor onderhoudstechnici die de kennis van s7-systemen willen uitdiepen. na het volgen van deze cursus beheerst men de voornaamste instructies van het s7-pakket en is men in staat een vergaande fouten-analyse en diagnose uit te voeren evenals het vervangen van hardwarecomponenten en het laden van nieuwe programma’s in de plc.

S7 sys3

  • bedoeld voor onderhoudstechnici die de kennis van s7-systemen verder willen vervolledigen op vlak van programmering, communicatie, procesbediening & regelingen. na het volgen van deze cursus is men in staat om volledige s7-programma’s te ontwerpen en daarbij optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden voor procesregeling en communicatie.

S7 service

  • bedoeld voor onderhoudtechnici die hun basiskennis van s7 wensen te verdiepen om autonoom fouten op te sporen & op te lossen. na het volgen van deze cursus is men in staat een vergaande foutenanalyse en diagnose uit te voeren.

S7 Refresh

  • simatics7-gebruikers die hun kennis van basisbegrippen wensen op te frissen, met de nadruk op trouble-shooting.

Upgrade Step 7 v5 naar TIA Portal v13
Een cursus omtrent het nieuwe softwareplatform: Totally Integrated Automation Portal (TIA Portal). De nieuwe standaard van Siemens op gebied van software ontwikkeling. TIA Portal is de verzameling van alle softwaretools in één ontwikkelomgeving zodat de overgangen tussen PLC, HMI, Scada en Safety naadloos in elkaar over gaan.

Praktisch

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Herbert Matthys

Adviseur
0473/654.276
Terug naar boven