Samenvatting
Deze cursus laat deelnemers kennismaken met koffie van boon tot kop in een voornamelijk theoretisch kader met praktische proefjes ter aanvulling.

Doelgroep
Medewerkers van een koffiebranderij maar medewerkers buiten deze categorie zijn eveneens welkom.

Doelstelling
Basisbegrip van de koffieketen kennen van boon tot kop.

Voorkennis
Geen voorkennis nodig.

Inhoud

  • geschiedenis van de koffie
  • soorten koffieplanten (+ delen)
  • pluk- en verwerkingsmethodes
  • wat is kwaliteitskoffie (specialty coffee)
  • invloed op koffie bij het branden, zetten (water + temperatuur)
  • cupping
  • zintuiglijke waarneming (basis)

Duur
½ dag

Datum
zie kalender lesgever

Inschrijven
Inschrijven

Praktisch

Locatie
Cuperus koffiebranderij – Clara Snellingsstraat 152, 2100 Deurne
Referentie
IPV/242/43/2102/86832/01
Tussenkomst
75 EUR/halve dag/dlnr (max 225/have dag voor 3 dln
Startdatum
Raadpleeg kalender lesgever
Lesgevers
Cuperus Koffie
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO-Portefeuille

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Ivo Francken

Adviseur voedingstechnologie
0476 91 08 33
Terug naar boven