Samenvatting
De BLITS-aanpak om het waterverbruik te verminderen vergt geen grote tijdsinvestering, wel een grote betrokkenheid.

Doelgroep
Medewerkers die betrokken zijn, hetzij vanuit hun taak op de werkvloer, hetzij vanuit technische of leidinggevende verantwoordelijkheden.

Doelstelling
Voedingsbedrijven verbruiken erg veel water. Meer dan ooit is het nuttig om ‘waterverspilling’ tegen te gaan. Dat kan ook zonder zware investeringen.
Het doel is om slapende, maar erg nuttige kennis in een bedrijf wakker te schudden. Door medewerkers écht te betrekken en verantwoordelijkheid te geven.
De grootste meerwaarde van de BLITS-aanpak is het creëren van een draagvlak en betrokkenheid op de werkvloer. de eigen werkvloer heeft best veel kennis. De werkvloer heeft best veel kennis. Het doel is om de ‘werkplekslimheid’ te benutten. Oplossingen komen van de eigen medewerkers,
Inhoud
Een BLITS-traject bestaat uit korte sessies (nooit langer dan 2 uren). Een externe facilitator begeleidt een groep gemotiveerde werknemers om samen na te denken en oplossingen aan te reiken voor een specifieke uitdaging, bvb reductive van waterverspilling.

Medewerkers op de werkvloer kennen de machines en procedures, ze kunnen meer hands-on inzichten aanbrengen.
Er groeit een intrinsieke motivatie en veilige omgeving om ideeën naar boven te brengen en deze ook toe te passen op de werkvloer. Het zijn tenslotte de eigen ideeën. De werknemers voelen zich meer betrokken in de organisatie en leggen een grotere gedrevenheid op de werkvloer aan de dag.

Praktisch

Referentie
IPV/241/43/2156/78411/01
Tussenkomst
150 EUR/dag/dlnr (max 450/dag/dlnr voor 3 dlnrs)
Startdatum
Raadpleeg kalender lesgever
Lesgevers
nog vast te leggen
Praktische info
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO-Portefeuille

Contact Alimento

Herbert Matthys

Adviseur
0473/654.276
Terug naar boven