Samenvatting
In een productie-omgeving zijn er diverse methodieken om een verdere productie-optimalisatie te bereiken. Een hogere machine-effectiviteit, snellere doorlooptijden, minder verliezen, kostenbesparingen realiseren met: TPM, Lean, 6-sigma, QRM, Value Stream Mapping, SMED...

Doelgroep
Verantwoordelijken en medewerkers betrokken bij het organiseren van het onderhoudsgebeuren. Productieverantwoordelijken, productieleiders, lijnverantwoordelijken en afdelingsverantwoordelijken, maar evenzeer technici of operatoren. Een breed draagvlak is zeer belangrijk.

Doelstelling
Het doel is een hogere machine-effectiviteit te bekomen, wat absoluut noodzakelijk is voor moderne productiebedrijven. Om een dergelijke hogere machine-effectiviteit te bekomen, bestaan er diverse methodieken om te streven naar mee efficiëntie, snellere doorlooptijden, minder verliezen, kostenbesparingen.... kortom om een verdere productie-optimalisatie te bereiken.
Essentieel is evenwel het ‘commitment' van elke medewerker. Het slagen of falen hangt immers in belangrijke mate af van hun inzet. Optimalisatietrajecten gedijen best in een gemotiveerde werkomgeving, een duidelijke communicatiestructuur en een grote betrokkenheid van medewerkers.
De steeds toenemende druk op het productieapparaat om én flexibel én kwaliteitsvol én kostenefficiënt te produceren, vertaalt zich onmiddellijk in een hoger eisenpakket. Het totale productieproces is belangrijk, 'Brandjes blussen' kan enkel nog in uitzonderlijke gevallen en moet plaats maken voor een totale aanpak (organisatie, mens, machine) die preventief en gesystematiseerd streeft naar continue verbetering.

Omschrijving/ methodieken:

  • Lean
  • Six Sigma
  • TPM
  • 5S in een productie-omgeving
  • Quick Response Management
  • Value Stream Mapping
  • SMED

Praktisch

Locatie
Zie website lesgever
Referentie
IPV/242/43/063301/01
Tussenkomst
150 EUR/dag/dlnr (max 450/dag/dlnr voor 3 dlnrs)
Startdatum
Raadpleeg kalender lesgever
Lesgevers
SBM
Praktische info
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO-Portefeuille

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Herbert Matthys

Adviseur
0473/654.276
Terug naar boven