Samenvatting
De SCA Sensory (Professional) training borduurt voort op de concepten en vaardigheden van de cursus Sensory Intermediate en bereidt je voor op leidinggevende functies bij de sensorische evaluatie van koffie en aanverwante producten.
Doelgroep
Medewerkers werkzaam in een koffiebranderij betrokken bij productie, kwaliteit, verkoop of productontwikkeling.
Doelstelling
Sensorische evaluatie van koffie opzetten.
Inhoud
- je leert op één lijn te komen met de koffie- en sensorische normen uit de industrie
- implementatie van sensorische evaluatie in een koffiebedrijf
- Verwerven van vaardigheden die nodig zijn om kwaliteiten in Specialty groene koffie te identificeren en te evalueren
- kenmerken van koffiedranken nauwkeurig kunnen meten en beschrijven
- genereren van herhaalbare en methodische sensorische metingen van koffie, interpretatie van de resultaten
Deze opleiding behoort tot het SCA Coffee Skills Program.
De opleiding Sensory kan je op 3 niveaus volgen:
-
- Foundation: 1 lesdag van 9u30 - 17u, inclusief examen (1 uur)
- Intermediate: 2 lesdagen van 9u30 - 17u, inclusief examen (0,5 dag)
- Professional: 3 lesdagen van 9u30 - 17u, inclusief examen (1 dag)
Duur & data
3 dagen
Data: zie website Koffieschool
Inschrijven
Inschrijven