Samenvatting
In de SCA Sensory (Intermediate) training leer je aroma-, smaak- en bodyverschillen in koffie te analyseren. Je bekijkt wat er nodig is om op de eigen werkplek een sensory programma te initiëren.
Doelgroep
Medewerkers werkzaam in een koffiebranderij betrokken bij productie, kwaliteit, verkoop of productontwikkeling.
Doelstelling
Herkennen van specifieke aroma’s en intensiteiten van smaak. Leren werken met diverse testmethodes.
Inhoud
- analyse van aroma-, smaak- en lichaamsverschillen binnen koffie en het blindelings herkennen van specifieke aroma's en intensiteiten van smaak
- kennis van de basisvereisten van Sensory om een zintuiglijk programma te starten
- je leert werken met verschillende testmethodes: een triangel cupping en in-out test en perfectioneren van de cupping vaardigheden.
Deze opleiding behoort tot het SCA Coffee Skills Program.
De opleiding Sensory kan je op 3 niveaus volgen:
-
- Foundation: 1 lesdag van 9u30 - 17u, inclusief examen (1 uur)
- Intermediate: 2 lesdagen van 9u30 - 17u, inclusief examen (0,5 dag)
- Professional: 3 lesdagen van 9u30 - 17u, inclusief examen (1 dag)
Duur & data
2 dagen
Data: zie website Koffieschool
Inschrijven
Inschrijven