Samenvatting
In de SCA Sensory (Intermediate) training leer je aroma-, smaak- en bodyverschillen in koffie te analyseren. Je bekijkt wat er nodig is om op de eigen werkplek een sensory programma te initiëren.

Doelgroep
Medewerkers werkzaam in een koffiebranderij betrokken bij productie, kwaliteit, verkoop of productontwikkeling.

Doelstelling
Herkennen van specifieke aroma’s en intensiteiten van smaak. Leren werken met diverse testmethodes.

Inhoud

  • analyse van aroma-, smaak- en lichaamsverschillen binnen koffie en het blindelings herkennen van specifieke aroma's en intensiteiten van smaak
  • kennis van de basisvereisten van Sensory om een zintuiglijk programma te starten
  • je leert werken met verschillende testmethodes: een triangel cupping en in-out test en perfectioneren van de cupping vaardigheden.

Deze opleiding behoort tot het SCA Coffee Skills Program.

De opleiding Sensory kan je op 3 niveaus volgen:

    • Foundation: 1 lesdag van 9u30 - 17u, inclusief examen (1 uur)
    • Intermediate: 2 lesdagen van 9u30 - 17u, inclusief examen (0,5 dag)
    • Professional: 3 lesdagen van 9u30 - 17u, inclusief examen (1 dag)

Duur & data
2 dagen
Data: zie website Koffieschool

Inschrijven
Inschrijven

Praktisch

Locatie
Koffieschool, Koningin Wilhelminalaan 5, 3527 LA Utrecht
Referentie
IPV/242/43/2102/86906/01
Tussenkomst
150 EUR/dag/dlnr (max 450/dag/dlnr voor 3 dlnrs)
Startdatum
Raadpleeg kalender lesgever
Lesgevers
De Koffieschool
Praktische info
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO-Portefeuille

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Ivo Francken

Adviseur voedingstechnologie
0476 91 08 33
Terug naar boven