Doelgroep
Medewerkers van een koffiebranderij die betrokken zijn bij kwaliteit, ontwikkeling en verkoop.
Doelstelling
Verdieping in productie en milieu-impact van koffieproductie. Het maken van een kostenrekening.
Inhoud
- de evolutie van koffieproductie en consumptie wereldwijd
- invloed van de klimaatverandering op de groei van koffie
- de noodzaak van bodembehoud bij koffieproductie
- invloed van water tijdens het bewerkingsproces
- hoe je zorgt dat afvalwater het milieu zo min mogelijk belast
- de invloed van diverse verpakkingsmethoden
- wat de variabelen tijd en temperatuur met koffie doen en hoe je dit op smaak kunt herkennen
- waar moet je op letten bij het kopen van koffie op de koffiemarkt en wanneer is de juiste tijd
- het berekenen van verschillende koffievaluta
- het maken van een kostenoverzicht
Deze opleiding behoort tot het SCA Coffee Skills Program.
Een praktijkexamen vindt plaats op lesdag 3.
Na slagen krijg je toegang tot het online theorie examen.
De Green Coffee opleiding kan je op 3 niveaus volgen:
-
- Foundation: 1 lesdag van 9u30-17u30, inclusief examen (1 uur)
- Intermediate: 2 lesdagen van 9u30-17u30, inclusief examen (0,5 dag)
- Professional: 3 lesdagen van 9u30-17u30, inclusief examen (1 dag)
Duur & data
3 dagen
Data: zie website Koffieschool
Inschrijven
Inschrijven