Samenvatting
In de Green Coffee Intermediate opleiding verdiepen we ons in groei en handel van groene koffiebonen. Koffievariëteiten, oorsprong van de bonen, verwerkingsmethoden, bepaling kwaliteit en prijs tot het opzetten van een Green/Cupping lab komen aan bod.

Doelgroep
Medewerkers van een koffiebranderij die betrokken zijn bij kwaliteit, ontwikkeling en verkoop.

Doelstelling
Verdieping in de groei en handel van groene koffiebonen.

Inhoud

  • verdieping in de groei en handel van groene koffiebonen
  • koffievariëteiten, waar komen de bonen vandaan, kweekmethoden, groei omstandigheden
  • verwerkingsmethoden, waar worden ze toegepast en invloed op de groene koffie
  • bepaling van kwaliteit en prijs
  • transport van de koffie
  • opzetten van een Green/Cupping Lab

Deze opleiding behoort tot het SCA Coffee Skills Program.
Een praktijkexamen vindt plaats op lesdag 2.
Na slagen krijg je toegang tot het online theorie examen.

De Green Coffee kan je op 3 niveaus volgen:

    • Foundation: 1 lesdag van 09u30-17u30, inclusief examen (1 uur)
    • Intermediate: 2 lesdagen van 09u30-17u30, inclusief examen (0,5 dag)
    • Professional: 3 lesdagen van 09u30-17u30, inclusief examen (1 dag)

Duur & data
2 dagen
Data: zie website Koffieschool

Inschrijven
Inschrijven

Praktisch

Locatie
Koffieschool, Koningin Wilhelminalaan 5, 3527 LA Utrecht
Referentie
IPV/242/43/2102/86901/01
Tussenkomst
150 EUR/dag/dlnr (max 450/dag/dlnr voor 3 dlnrs)
Startdatum
Raadpleeg kalender lesgever
Lesgevers
De Koffieschool
Praktische info
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO-Portefeuille

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Ivo Francken

Adviseur voedingstechnologie
0476 91 08 33
Terug naar boven