Samenvatting
Deze cursus bouwt voort op de concepten en vaardigheden die zijn geïntroduceerd in de Foundation cursus. Het is ideaal voor iemand met brewingervaring die koffiekwaliteit wil verbeteren en de meer complexe aspecten wil leren.

Doelgroep
Medewerkers van een koffiebranderij en medewerkers van een bakkerij die koffie willen aanbieden.

Doelstelling
Een diepere kennis van het zetten van filterkoffie en alles dat daartoe bijdraagt.

Voorkennis
Bij voorkeur de SCA Brewing Foundation gevolgd.
Bij voorkeur de SCA Introductie tot koffie gevolgd.

Inhoud

  • sterkte vs. extractie van koffie
  • volgorde in extractie en blooming
  • invloed zetmethode op extractie
  • wetenschappelijk meten van koffie
  • correcte reiniging- en ouderhoudmethode + gevolg

Duur
2 dagen

Data
zie kalender lesgever

Inschrijven
Inschrijven

Praktisch

Locatie
Cuperus koffiebranderij – Clara Snellingsstraat 152, 2100 Deurne
Referentie
IPV/242/43/210225/01
Tussenkomst
150 EUR/dag/dlnr (max 450/dag/dlnr voor 3 dlnrs)
Startdatum
Raadpleeg kalender lesgever
Lesgevers
Cuperus Koffie
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO-Portefeuille

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Ivo Francken

Adviseur voedingstechnologie
0476 91 08 33
Terug naar boven