Samenvatting
Vervolg op de Barista Skills Foundation cursus. Je leert de verschillende invloeden op het eindproduct: de boon: variëteit, herkomst, verwerkingsmethoden en de barista: parameters aanpassen.
Doelgroep
Medewerkers van een koffiebranderij en medewerkers van een bakkerij die koffie willen aanbieden.
Doelstelling
Een diepere kennis van het zetten van espressogebaseerde koffie en alles dat daartoe bijdraagt.
Voorkennis
Bij voorkeur de SCA Barista Foundation gevolgd.
Bij voorkeur de SCA Introductie tot koffie gevolgd.
Inhoud
- koffiebonen: verschil in arabicavariëteiten, invloed herkomst, verwerkingsmethoden en brandingsgraad (ontgassing) op koffie
- machines (espresso en molen): uitdiepen werking en optimaal gebruik
- espresso zetten: uitdiepen van recept, calibratie, best practices (barista routine)
- melk: alternatieve melksoorten, stomen, gieten, menu, latte art
- veiligheid, hygiëne en efficiëntie
- hospitality
- prijsberekening
Duur
2 dagen
Data
zie kalender lesgever.
Inschrijven
Inschrijven