Samenvatting
Vervolg op de Barista Skills Foundation cursus. Je leert de verschillende invloeden op het eindproduct: de boon: variëteit, herkomst, verwerkingsmethoden en de barista: parameters aanpassen.

Doelgroep
Medewerkers van een koffiebranderij en medewerkers van een bakkerij die koffie willen aanbieden.

Doelstelling
Een diepere kennis van het zetten van espressogebaseerde koffie en alles dat daartoe bijdraagt.

Voorkennis
Bij voorkeur de SCA Barista Foundation gevolgd.
Bij voorkeur de SCA Introductie tot koffie gevolgd.

Inhoud

  • koffiebonen: verschil in arabicavariëteiten, invloed herkomst, verwerkingsmethoden en brandingsgraad (ontgassing) op koffie
  • machines (espresso en molen): uitdiepen werking en optimaal gebruik
  • espresso zetten: uitdiepen van recept, calibratie, best practices (barista routine)
  • melk: alternatieve melksoorten, stomen, gieten, menu, latte art
  • veiligheid, hygiëne en efficiëntie
  • hospitality
  • prijsberekening

Duur
2 dagen

Data
zie kalender lesgever.

Inschrijven
Inschrijven

Praktisch

Locatie
Cuperus koffiebranderij – Clara Snellingsstraat 152, 2100 Deurne
Referentie
IPV/242/43/210225/01
Tussenkomst
150 EUR/dag/dlnr (max 450/dag/dlnr voor 3 dlnrs)
Startdatum
Raadpleeg kalender lesgever
Lesgevers
Cuperus Koffie
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO-Portefeuille

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Ivo Francken

Adviseur voedingstechnologie
0476 91 08 33
Terug naar boven