Doelgroep
Medewerkers en leidinggevenden van diervoeder productiebedrijven.
Doelstelling
De deelnemer verwerft kennis en inzicht over de invloeden op en het belang van het bepalen van korrelkwaliteit, over de meetmethodieken en over het interpreteren van de resultaten.
Korrelkwaliteit van mengvoer is in de praktijk een vaak besproken onderwerp. Veel klachten over voer betreffen de kwaliteit van de korrel en daarom is dat bij de productie van mengvoer een belangrijke parameter.
Er zijn veel mogelijke invloeden op de korrelkwaliteit:
- wat wordt vanuit het recept al bepaald
- wat is de invloed van de machines die in het proces staan
- wat kan de operator sturen aan de korrelkwaliteit
- hoe kan ik een verbetertraject inzetten
- wat zou de rol moeten zijn van de machinebouwer
Al deze aspecten komen in deze interactieve studiedag aan de orde.
Inhoud
- hardheid en slijtvastheid: methodieken en verschillen
- praktijk: tijdens een persproef de korrelkwaliteit beïnvloeden
- hoe kunnen we de resultaten interpreteren en begrijpen
- welke invloed hebben de verschillende machines en instellingen op een optimale korrelkwaliteit
Lesvormen: klassikaal, discussie/interactie en practicum. De groepsgrootte is maximaal 25 personen.
Duur
1 dag
Inschrijven
Inschrijven