Doelgroep
Technisch- en productieverantwoordelijken uit voedingsbedrijven.
Inleiding
Voedingsbedrijven stap voor stap op weg zetten om vanuit hun beschikbare data hun eerste AI-toepassingen op te zetten, daar draait het tijdens deze masterclass om.
Via voorbeelden van AI-toepassingen, referentiearchitecturen voor data, inspirerende bedrijfscases uit de industrie en best-practices zorgen we ervoor dat je binnen je bedrijf de eerste stappen kan zetten richting AI.
Digitalisatie is een noodzaak voor voedingsbedrijven om competitief te kunnen blijven maar via traditionele technologieën komen deze aan de limieten qua efficiëntie, kwaliteit, … die haalbaar is voor productie.
Daarnaast hebben vele bedrijven in de voedingsindustrie intussen een grote hoeveelheid data beschikbaar maar is het moeilijk om deze nuttig in te zetten voor datagedreven toepassingen.
Tijdens de masterclass begeleiden we (Sirris, Imec en Flanders' FOOD) je stap voor stap, om vanuit jouw beschikbare data je eerste AI-toepassingen op te zetten. Via voorbeelden van AI-toepassingen, referentiearchitecturen voor data, inspirerende bedrijfscases uit de industrie en best-practices zorgen we dat je je eerste stappen kan zetten op weg naar AI binnen jouw bedrijf.
Bovendien wordt er per deelnemer een meeting voorzien van 1,5u met experts van Sirris en Imec om je te begeleiden met het opzetten van je eigen AI-cases.
De masterclass bestaat uit een interactieve groepssessie van een halve dag en een individuele opvolgsessie.
Inhoud
-
- 12.00u: ontvangst en broodjeslunch
- 12.30u: introductie project AI PathFinder (Flanders' FOOD)
- 12.35u: overzicht waardeketen en AI-toepassingen voedingsindustrie (Sirris / Flanders' FOOD)
- 12.55u: AI-barometer en maturiteitsmodel voor bedrijven (Imec)
- 13.05u: bedrijfscases uit de voedingsindustrie
- 14.35u: pauze
- 15.00u: data-architectuur voor AI-toepassingen (Sirris)
- 15.45u: zelf, integrator of via platform? (Sirris)
- 16.00u: businesscase van AI (techno-economische benadering) (Imec)
- 16.30u: AI-checklist (Imec)
- 16.45u: financiële kant, proeftuin, onderzoeksmogelijkheden (Flanders' FOOD)
- 17.00u: netwerkreceptie
- 18.00u: einde masterclass
Duur
½ dag
Inschrijven
Inschrijven