Doelgroep
Medewerkers en verantwoordelijken voor productie, productontwikkeling, kwaliteit, …

Doelstelling

  • de zintuiglijk waarneembare eigenschappen (uitzicht, textuur, smaak, …) spelen een essentiële rol bij de appreciatie van levensmiddelen door de consument. De smaak van een levensmiddel is hierbij de moeilijkst te karakteriseren factor
  • deze opleiding zal inzicht geven in de verschillende elementen, die de smaakperceptie van levensmiddelen bepalen
  • er zal dieper ingegaan worden op de moleculaire basis van smaak en de technieken om de smaakbepalende invloedsfactoren sensorisch en chemisch-analytisch te karakteriseren

Inhoud

  • inleiding: belang van smaak, elementen en fysiologie van de smaakperceptie
  • moleculaire basis van de smaak (flavour): mondgevoel, smaak op de tong (taste) en aroma
  • smaakeigenschappen meten: inleiding tot sensorische analyse en chemisch-analytische technieken voor het karakteriseren van de smaakeigenschappen
  • inzicht in de smaakbepalende invloedsfactoren
  • off-flavour/taintproblematiek
  • casestudies uit alle sectoren van de voedingsindustrie

Duur
1 dag

Inschrijven
Inschrijven

Praktisch

Locatie
Zwijnaarde
Referentie
IPV/241/43/2106/84842/01
Tussenkomst
150 EUR/dag/dlnr (max 450/dag/dlnr voor 3 dlnrs)
Startdatum
27/05/2024
Datums
27/05/2024
Uren
09:30-16:30
Lesgevers
nog vast te leggen
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO-Portefeuille

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Ivo Francken

Adviseur voedingstechnologie
0476 91 08 33
Terug naar boven