Samenvatting
Je leert wat inspirerend leiderschap is en een inspirerende leider te zijn die effectief kan leiden, maar ook anderen kan motiveren en enthousiasmeren om hun volledig potentieel te benutten en een gezamenlijke visie na te streven.

Inleidende tekst
Inspirerend leiderschap is een relatief nieuwe leiderschapsstijl die dé sleutel is tot het stimuleren van betrokkenheid, bevorderen van groei en het creëren van een positieve bedrijfscultuur. Het is de drijvende kracht achter gemotiveerde teams en een bloeiende organisatie. Een inspirerende visie ontwikkelen, authentieke
verbindingen maken en effectief motiveren zijn krachtige instrumenten als leidinggevende. Door empowerend leiderschap verkrijg je een blijvende impact op jouw team.

Doelstellingen
Het doel van deze training is leidinggevenden te transformeren naar inspirerende leiders die niet alleen effectief kunnen leiden, maar ook anderen kunnen motiveren en enthousiasmeren om hun volledige potentieel te benutten. We richten ons op het cultiveren van authenticiteit, het ontwikkelen van een inspirerende visie en het
stimuleren van een positieve cultuur. Je leert wat nodig is om anderen te inspireren en een positieve impact te hebben op individuen en teams. Door inzicht te geven in de kernprincipes van inspirerend leiderschap, streven we ernaar leiders te bekrachtigen om teams en organisaties te versterken.

Doelgroep
Voor leidinggevenden en teamleaders die hun vaardigheden willen ontwikkelen die je in staat stellen om teamleden te inspireren te motiveren, focussend op het nastreven van een gezamenlijke visie.

Programma
Kernwaarden van inspirerend leiderschap
Door inspirerende leiders te identificeren verkrijg je een zicht op wat de gemeenschappelijke principes zijn die hen kenmerken. Hoe dragen waarden zoals authenticiteit en integriteit bij aan sterk visionair leiderschap?

Missie en visie
Hoe creëer je vanuit de organisatie een visie voor het team en hoe vertaal je dat in transparante communicatie? Je verkrijgt tools voor praktische strategieën om deze communicatie te implementeren. Nog sterker is om te leren hoe je jouw team betrekt bij het vormgeven van deze visie.

Effectieve communicatie
Je leert jouw overtuigende communicatievaardigheden te versterken met het oog op duurzame communicatie. Hoe kan je via storytelling mensen inspireren en motiveren? Je verkrijgt handvatten om duidelijkheid te creëren waarbij je de visie versterkt.

Empathisch leiderschap
Je leert het belang van empathie als leiderschapskwaliteit. Begrip tonen en actief luisteren naar de behoeften van mensen zijn hierbij van vitaal belang. In welke mate van jij emotionele signalen op en hoe ga je hiermee om?

Motiverend teamklimaat
Je leert inzetten op het identificeren van jouw eigen individuele sterke punten en van deze van de teamleden via een praktische oefening. We analyseren hoe je kan inzetten op persoonlijke groei.


Het stimuleren van change
Het implementeren van een verandering is succesvol wanneer onder andere de visie sterk staat, mensen gemotiveerd zijn en de weg ernaartoe duidelijk in acties is weergegeven. Welke factoren een verandering succesvol maken bekijken we door middel van een change model. Via een praktische methodiek leer je hoe je
begeleidend en ondersteunend mensen kan empoweren om mee te participeren in de verandering. Vanuit een 1-op-1 gesprek nodig je de andere uit om te kijken naar interne en externe hulpbronnen en belemmeringen en faciliteer je naar de gewenste uitkomst.

Aanpak
Deze training biedt praktische instrumenten en inzichten die jou in staat stellen om te inspireren en te leiden met visie. Je oefent gespreks- en overtuigingstechnieken in waarbij je met constructieve feedback verder kan groeien in jouw rol. De training is dynamisch en interactief en gericht op het versterken van jouw leiderschapsvaardigheden om anderen mee te krijgen in tijden van verandering.

Inschrijven voor deze opleiding

Praktisch

Locatie
Eskimofabriek
Wiedauwkaai 23 E - 9000 GENT (Tel )
Referentie
MTO/241/44/0302/84305/01
Prijs
300 EUR per deelnemer
Tijdsduur
16 uur, geen VOV
Startdatum
27/05/2024
Datums
27/05/2024 en 03/06/2024
Uren
9.00-17.00u, met broodjesmaaltijd
Aantal inschrijvingen
8/10
Lesgevers
Katrijn Rosseels (Change & Career - Katrijn Rosseels)
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO-Portefeuille

Deze opleiding komt in aanmerking voor betaling met de KMO-Portefeuille.

IPV vzw (Alimento) is geregistreerd bij het Vlaams Gewest als dienstverlener voor de KMO-portefeuille voor Opleidingen onder registratienummer DV.0109088.

Contact Alimento

Daniëlle Verlaet

Adviseur
0473/654.284
Terug naar boven