Doelgroep

    • medewerkers van een visverwerkend bedrijf die niet of relatief weinig met vis, schaal-en schelpdieren in aanraking zijn gekomen
    • medewerkers van visverwerkend bedrijf, paritair comité 118 of 220
    • medewerkers van visverwerkend bedrijf onder paritair comité 143, kengetal 086
    • medewerkers van visgroothandel, viswinkel of markthandelaar

Doelstelling
Basiskennis opdoen van visserijtechnieken, begrip duurzaamheid in de visserijsector, viskwaliteit, KIM-score en opslagtechnieken.

Inhoud

Zeevisserij verduurzaamt (halve dag theorie)

  • notie krijgen van de actieve visserij op zee
  • kennis opdoen omtrent verschillende visserijtechnieken en vangstmethoden
  • traceerbaarheid: ‘Visser tot Vork’ kunnen implementeren binnen het traject
  • de werking van de Vlaamse Visveilingen begrijpen
  • gedegen kennis opdoen omtrent het begrip duurzaamheid en ‘Visserij Verduurzaamt market 2.0.’ - een handelaar moet de afnemer of consument op een overtuigende manier kunnen informeren over labels en duurzaamheid
  • sterke notie van viskwaliteit en KIM-score - soorten bederf kunnen benoemen en opslagtechnieken verfijnen

Viskennis (halve dag praktijk)

  • notie van de vissoorten die bij ons aangevoerd worden
  • besef hebben welke waarde ze vertegenwoordigen
  • vaardigheden aanleren
  • soorten vis, schaal- en schelpdieren kunnen herkennen en benoemen
  • verschillende stadia van bederf kunnen detecteren - parameters van achteruitgang waarnemen en benoemen
  • omgaan met vis - bewerken en fileren - enige handigheid opdoen
  • kennis omtrent mogelijkheden van ondergewaardeerde vissoorten uitbreiden
  • goede manier van opslaan en bewaren aanleren

Deelname aan de opleiding Visserijambassadeur basis vormt een zeer goede voorbereiding tot de auditering van het project Visserij Verduurzaamt Market 3.0’
De audits worden uitgevoerd door de controle- en certificatieorganisatie TÜV Nord Integra.

Duur
1 dag

Datum & uren
In overleg met de deelnemers wordt gekozen voor 2 halve dagen of 1 lesdag.
De opleiding gaat door vanaf 5 deelnemers.

Inschrijven voor deze opleiding

Praktisch

Locatie
VDAB Zeebrugge opleidingscentrum
L. Blondeellaan 9 - 8380 ZEEBRUGGE (Tel 0800 30 700)
Referentie
IPV/242/41/2102/84016/01
Prijs
De prijs varieert naargelang het paritair comité (PC) van de werknemer en de grootte van het bedrijf:
- PC 118/220 + bedrijf met minder dan 100 werknemers: gratis
- PC 118/220 + bedrijf met 100 werknemers of meer (of bedrijf dat behoort tot een groep met in totaal 100 werknemers of meer): € 150 per deelnemer per dag (halve dag = € 75)
- PC 200: enkel gratis voor opleidingen voedselveiligheid en voedingstechnologie (volgens de voorwaarden van CEVORA)
Tijdsduur
nog vast te leggen
Datums
nog te bepalen
Uren
nog vast te leggen
Aantal inschrijvingen
0/20
Lesgevers
Maarten du Bois (Visgro vzw)
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO-Portefeuille

Deze opleiding komt in aanmerking voor betaling met de KMO-Portefeuille.

IPV vzw (Alimento) is geregistreerd bij het Vlaams Gewest als dienstverlener voor de KMO-portefeuille voor Opleidingen onder registratienummer DV.0109088.

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Ivo Francken

Adviseur voedingstechnologie
0476 91 08 33
Terug naar boven