Samenvatting
Deze opleiding spitst zich toe op hoe je Salmonella als omgevingspathogeen in jouw bedrijf kan vermijden. Je krijgt inzichten in het opstellen van preventieve maatregelen om microbiologische contaminatie te voorkomen. Je leert hoe je een monitoringsplan kan maken en toepassen.

Samenvatting
Ben je al vertrouwd met Salmonella? Deze opleiding spitst zich vooral toe op de aanpak en praktische benadering van het vermijden van Salmonella als omgevingspathogeen in jouw bedrijf. Hoe bied je daarbij als bedrijf een antwoord op de aanvullende module GM4 “beheersing van omgevingspathogenen in de voedingsindustrie".

Doelgroep
Alle medewerkers die beschikken over een basiskennis Salmonella en vanuit hun functie betrokken zijn in de uitwerking of toepassing van de preventieve bestrijding en beheersing van de omgevingspathogeen Salmonella: kwaliteitsverantwoordelijken, kwaliteitsmedewerkers, labomedewerkers, leden van het HACCP-team, productieverantwoordelijken, verantwoordelijken technische dienst, reinigingsverantwoordelijken en andere medewerkers die hierbij betrokken zijn.

Doelstelling
Het opstellen van goede preventieve maatregelen om microbiologische contaminatie van Salmonella in jouw productieomgeving te voorkomen (=goede praktijken en basisvoorwaarde programma’s). Het leren opstellen van een risico gebaseerd monitoringsplan toepasbaar in jouw bedrijf.

Inhoud
Welke pathogenen zijn relevant als omgevingspathogeen. Hoe creëer je betrokkenheid van het management. Wat is het verschil tussen passanten en persistente huisstammen. Hoe zet je als bedrijf een praktisch systeem op om de aanwezigheid van Salmonella als huisstam te vermijden in jouw productieomgeving. Via welke weg komt Salmonella binnen in jouw bedrijf. Welke preventieve maatregelen via goede hygiëne- en productiepraktijken kan je als bedrijf nemen om microbiologische contaminatie van je productieomgeving te voorkomen? Waar moeten we ons op focussen binnen onze infrastructuur, technisch onderhoud, reiniging en ontsmetting. Tot slot kijken we praktisch hoe we een risico gebaseerd monitoringsplan toepasbaar in jouw bedrijf leren opstellen.

Methode
Een interactieve en pragmatische aanpak (met tips & tricks uit de praktijkervaring van de lesgever), gecombineerd met ervaringsuitwisselingen tussen de cursisten.

Inschrijven voor deze opleiding

Praktisch

Locatie
Aldhem
Jagersdreef 1 - 2280 GROBBENDONK (Tel 014/50.10.01)
Referentie
IPV/242/41/0173/83985/01
Prijs
De prijs varieert naargelang het paritair comité (PC) van de werknemer en de grootte van het bedrijf:
- PC 118/220 + bedrijf met minder dan 100 werknemers: gratis
- PC 118/220 + bedrijf met 100 werknemers of meer: € 150 per deelnemer per dag (halve dag = € 75)
- PC 200: enkel gratis voor voedingsspecifieke opleidingen die ook gratis voor werknemers uit PC 118 en 220 in open aanbod georganiseerd worden (volgens de voorwaarden die met CEVORA afgesproken werden)
Tijdsduur
4 uur, geen VOV
Startdatum
27/11/2024
Datums
27/11/2024
Uren
9u00-13u00
Aantal inschrijvingen
0/12
Lesgevers
Dirk Obin (Quality Coaching)
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO-Portefeuille

Deze opleiding komt in aanmerking voor betaling met de KMO-Portefeuille.

IPV vzw (Alimento) is geregistreerd bij het Vlaams Gewest als dienstverlener voor de KMO-portefeuille voor Opleidingen onder registratienummer DV.0109088.

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Tom De Cock

Adviseur
0474/575846
Terug naar boven