Samenvatting
Vanuit onze ervaring merken we dat een voedingsbedrijf maar goed scoort als ook de directie voor 100% mee is in het kwaliteitsverhaal. Vandaar dat we u graag willen meenemen en confronteren tijdens een opleiding van ½ dag
Doelgroep
Directie, CEO, Senior Management, Beleidsmakers
Doelstelling
Inzicht en tools aanreiken voor het verhogen van Quality Management Commitment, als sturende kracht én steunpilaar voor een goed werkend kwaliteitssysteem en tevreden klanten.
Inhoud
- Belang van een voorbeeldfunctie en hoe toon ik mijn betrokkenheid
- Duidelijke visie beleid en doelstelling
- Communicatie top-down en bottom-up
- Hoe management kan bijdragen aan een sterke voedselveiligheidscultuur
- Hoe coordineren en beslissen bij crisissen en recalls
- Hoe een Managementreview een meerwaarde kan worden , meetbare doelstellingen voor de totale organisatie
- Hoe verzamel je feedback van alle medewerkers en gebruik je deze waardevol zodat voedselveiligheid een automatisme wordt
- Zoek het evenwicht tussen efficientie en voedselveiligheid in productie (menselijk kapitaal versus machinepark)
- Dit alles in het kader van de normen IFS, BRC en FSSC
Methode
Sterk interactieve training/workshop met voldoende overleg en discussiemomenten