Samenvatting
Beschikt jouw bedrijf over een FSSC 22000-certificaat (Food Safety System) en ben je benieuwd wat er allemaal wijzigt in versie 6? Dan is deze opleiding voor jou! We vertalen de nieuwe eisen naar bruikbare tools en geven tips voor jouw systeem.

Inleiding
Februari 2010, werd het FSSC (Food Safety System Certificate) 22000, dat ISO 22000 combineert met Technical Standard 22002-1 (vroeger PAS 220 (prp bijlage)), aanvaard door het GFSI. Daardoor kreeg ISO 22000 terug meer aandacht als alternatief voor de BRC, IFS standaarden want ISO 22000 alleen, is niet erkend door GFSI.

In juni 2018 werd versie 2 van de ISO 22000 gepubliceerd die nieuwe begrippen zoals higher level management structuren en contextanalyse introduceren als grootste verandering. Grondige veranderingen aan de structuur en interpretatie van HACCP.

Van alle GFSI erkende certificaten was FSSC22000 reeds als eerste verplicht onaangekondigd te auditeren, 1 maal per 3 jaar.

In 2020 alweer een wijziging voornamelijk om te voldoen aan GFSI, introductie van voedselveiligheidscultuur.

Eveneens onder impuls van GFSI is er opnieuw een update van het certificaat gepubliceerd te implementeren tegen 01/04/2024-31/03/2025.

Doelstelling
Via deze opleiding wenst het IPV een praktisch hulpmiddel om de wijzigingen in FSSC22000 te begrijpen.

Deze opleiding focust zich op de bedrijven die reeds over een FSSC22000 certificaat beschikken en benieuwd zijn wat er allemaal wijzigt in functie van versie 6 van de norm.
Daarnaast hopen we samen met jullie deze nieuwe eisen te vertalen in bruikbare tools, tips en tricks voor jullie bestaande systeem.

De doelstelling is dat jij naar huis kan met een plan van aanpak voor deze nieuwe eisen van de norm.

Doelgroep
Kwaliteits-, productiemanagers, directie van bedrijven met FSSC 22000 certificaat.

Methode
Interactieve, praktische aanpak gecombineerd met de ervaringsuitwisseling tussen de cursisten.

Inschrijven voor deze opleiding

Praktisch

Locatie
Van der Valk Hotel Nazareth
Autostrade E17 - 9810 NAZARETH (Tel 09/385 60 83)
Referentie
IPV/242/41/0170/83973/01
Prijs
De prijs varieert naargelang het paritair comité (PC) van de werknemer en de grootte van het bedrijf:
- PC 118/220 + bedrijf met minder dan 100 werknemers: gratis
- PC 118/220 + bedrijf met 100 werknemers of meer: € 150 per deelnemer per dag (halve dag = € 75)
- PC 200: enkel gratis voor voedingsspecifieke opleidingen die ook gratis voor werknemers uit PC 118 en 220 in open aanbod georganiseerd worden (volgens de voorwaarden die met CEVORA afgesproken werden)
Tijdsduur
4 uur, geen VOV
Startdatum
25/10/2024
Datums
25/10/2024
Uren
9u00-13u00
Aantal inschrijvingen
2/12
Lesgevers
Evelyne Heekhout (Quality Coaching)
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO-Portefeuille

Deze opleiding komt in aanmerking voor betaling met de KMO-Portefeuille.

IPV vzw (Alimento) is geregistreerd bij het Vlaams Gewest als dienstverlener voor de KMO-portefeuille voor Opleidingen onder registratienummer DV.0109088.

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Tom De Cock

Adviseur
0474/575846
Terug naar boven