Inleiding
Februari 2010, werd het FSSC (Food Safety System Certificate) 22000, dat ISO 22000 combineert met Technical Standard 22002-1 (vroeger PAS 220 (prp bijlage)), aanvaard door het GFSI. Daardoor kreeg ISO 22000 terug meer aandacht als alternatief voor de BRC, IFS standaarden want ISO 22000 alleen, is niet erkend door GFSI.
In juni 2018 werd versie 2 van de ISO 22000 gepubliceerd die nieuwe begrippen zoals higher level management structuren en contextanalyse introduceren als grootste verandering. Grondige veranderingen aan de structuur en interpretatie van HACCP.
Van alle GFSI erkende certificaten was FSSC22000 reeds als eerste verplicht onaangekondigd te auditeren, 1 maal per 3 jaar.
In 2020 alweer een wijziging voornamelijk om te voldoen aan GFSI, introductie van voedselveiligheidscultuur.
Eveneens onder impuls van GFSI is er opnieuw een update van het certificaat gepubliceerd te implementeren tegen 01/04/2024-31/03/2025.
Doelstelling
Via deze opleiding wenst het IPV een praktisch hulpmiddel om de wijzigingen in FSSC22000 te begrijpen.
Deze opleiding focust zich op de bedrijven die reeds over een FSSC22000 certificaat beschikken en benieuwd zijn wat er allemaal wijzigt in functie van versie 6 van de norm.
Daarnaast hopen we samen met jullie deze nieuwe eisen te vertalen in bruikbare tools, tips en tricks voor jullie bestaande systeem.
De doelstelling is dat jij naar huis kan met een plan van aanpak voor deze nieuwe eisen van de norm.
Doelgroep
Kwaliteits-, productiemanagers, directie van bedrijven met FSSC 22000 certificaat.
Methode
Interactieve, praktische aanpak gecombineerd met de ervaringsuitwisseling tussen de cursisten.
Samenvatting
Beschikt jouw bedrijf over een FSSC 22000-certificaat (Food Safety System) en ben je benieuwd wat er allemaal wijzigt in versie 6? Dan is deze opleiding voor jou! We vertalen de nieuwe eisen naar bruikbare tools en geven tips voor jouw systeem.