Samenvatting
De data m.b.t. voedselveiligheid en kwaliteit kan voor meer dienen dan na te gaan of wetten en normen nageleefd worden. In deze data zit nog heel wat interessante informatie. Leer analyseresultaten te bundelen en te verwerken met trendanalyse.

Samenvatting
Elk bedrijf genereert jaarlijks grote hoeveelheden data m.b.t. voedselveiligheid en kwaliteit. Een operator dient na te gaan of data, gegevens & analyseresultaten voldoen aan wetgeving en/of normen. Echter: soms zit er ‘meer’ in deze data dan men zou vermoeden…: deze training heeft tot doel analyseresultaten te leren bundelen en verder te verwerken o.b.v. (statistische onderbouwde) trendanalyse.

Doelgroep
Kwaliteitsverantwoordelijken, R&D-verantwoordelijken, kwaliteitsmedewerkers, hoger management

Doelstelling
In een tijdperk van budgettaire restricties kunnen trendobservaties en -analyse een hulpmiddel zijn om keuzes te maken bij de opmaak van controleprogramma’s. Tevens kunnen deze methoden gebruikt worden om het effect van genomen maatregelen te beoordelen.
Deze opleiding heeft finaal tot doel om (statistisch onderbouwde) methodieken m.b.t. trendobservatie en trendanalyse toe te lichten. Quality-, R&D-, en andere managers leren trendobservatie en -analyse toe te passen op de resultaten van hun autocontrolesystemen en productieprocessen.
Een goede trendobservatie en -analyse is tevens een eis van kwaliteitssystemen zoals BRC, IFS en andere (GFSI) lastenboeken. Ook de inspectielijsten en regelgeving van het FAVV zet dit item meer en meer in de spotlight.

Inhoud

  • Waarom (trend)analyse
  • Trendanalyse: hoe voorbereiden op trendanalyse
    • Trendanalyse
    • Oorzakenanalyse
    • Hoe normale variatie onderbouwen?
  • Workshop en oefeningen
  • Q&A

Deze opleiding heeft als doel de deelnemers, na een theoretische inleiding, praktisch aan de slag te laten gaan met enkele cases. Zodoende wordt geoefend hoe dergelijke analyses precies gebeuren. We vragen daarom dat elke cursist zijn/ haar laptop (uitgerust met Excel) meebrengt.
Methode
Een interactieve en pragmatische aanpak met tips & tricks uit de praktijkervaring van de lesgever, gecombineerd met ervaringsuitwisseling tussen de cursisten.

Inschrijven voor deze opleiding

Praktisch

Locatie
Online
Referentie
IPV/242/41/0174/83942/01
Prijs
De prijs varieert naargelang het paritair comité (PC) van de werknemer en de grootte van het bedrijf:
- PC 118/220 + bedrijf met minder dan 100 werknemers: gratis
- PC 118/220 + bedrijf met 100 werknemers of meer: € 150 per deelnemer per dag (halve dag = € 75)
- PC 200: enkel gratis voor voedingsspecifieke opleidingen die ook gratis voor werknemers uit PC 118 en 220 in open aanbod georganiseerd worden (volgens de voorwaarden die met CEVORA afgesproken werden)
Tijdsduur
8 uur, geen VOV
Startdatum
24/10/2024
Datums
24/10/2024
Uren
volledige dag van 9u tot 17u
Aantal inschrijvingen
2/10
Lesgevers
Sophie Van Ranst (Eva Moens Consult BV)
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO-Portefeuille

Deze opleiding komt in aanmerking voor betaling met de KMO-Portefeuille.

IPV vzw (Alimento) is geregistreerd bij het Vlaams Gewest als dienstverlener voor de KMO-portefeuille voor Opleidingen onder registratienummer DV.0109088.

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Tom De Cock

Adviseur
0474/575846
Terug naar boven