Doelgroep
(Quality-)Managers en alle andere medewerkers binnen een Q-department.
Doelstelling
Op het gebied van kwaliteitsmanagement in de voedingsmiddelensector is met digitalisering nog een wereld te winnen; in deze opleiding willen we enkele tips & tricks aanreiken teneinde uw food safety management systeem meer ‘digital proof’ te maken.
Methode
Een interactieve en pragmatische aanpak (tips & tricks uit de praktijkervaring van de lesgever); gecombineerd met ervaringsuitwisseling tussen de cursisten.
Inhoud
Digitalisering in de voedingsindustrie komt slechts gestaag op gang. In het bijzonder is de documentaire ondersteuning van een kwaliteitsmanagementsysteem vaak nog één grote papiermolen. Nochtans kunnen kleine verbetertips (en/of grotere aanpassingen) de documentaire ondersteuning grotendeels vereenvoudigen en/of performanter maken. Ook de digitalisering van (kwaliteits-)controles op de werkvloer resulteert vaak in een hogere efficiëntie, zorgvuldiger werk én vermindert de menselijke foutlast.
In deze opleiding worden enkele tips & tricks aangereikt om kleine (of grotere) stappen in digitalisering te zetten. Als output doelen we op een performantere én pragmatischere aanpak van uw kwaliteitsmanagement systeem: van losse digitale systemen en generieke actielijsten tot grotere applicaties en automatische rapportagesystemen.
Samenvatting
Door digitalisering kan je je kwaliteitsmanagement naar een hoger niveau tillen. Deze opleiding reikt tips & tricks aan om je foodsafetymanagementsysteem meer ‘digital proof’ te maken.