Samenvatting
Verstrekken van theoretische en praktische kennis inzake de basisvoorwaarden (BVP’s/GMP’s) en HACCP. Begeleiden en opleiden van de deelnemers bij het uitwerken, implementeren en actualiseren van een HACCP-plan.

Doelgroep

  • alle bedrijven uit gehele voedingssector
  • alle medewerkers en/of leden van de HACCP-werkgroep die betrokken zijn bij het opstellen, actualiseren en implementeren van het HACCP-plan (kwaliteitsverantwoordelijken, kwaliteitsmedewerkers, bedrijfsleiding, hygiëneverantwoordelijken, productieverantwoordelijken, ...)

Doelstelling

  • verstrekken van theoretische en praktische kennis en informatie inzake de basisvoorwaarden (BVP’s/GMP’s) en HACCP
  • begeleiden en opleiden van de deelnemers bij het uitwerken, implementeren en actualiseren van een HACCP-plan zodat het bedrijf na de opleiding de kennis heeft om de basisvoorwaarden en het HACCP-plan in te voeren, te actualiseren en praktisch toe te passen.

Inhoud
Het volledige programma omvat vier volledige dagen. Iedere deelnemer volgt iedere module.

  • inleiding
  • link met de levensmiddelenwetgeving / autocontrole
  • HACCP in relatie tot GMP-BVP
  • HACCP in relatie tot kwaliteit en commerciële normen
  • bespreking van de gevaren in de voedingsindustrie: microbiologische gevaren, chemische gevaren, fysische gevaren en allergenen
  • bespreking van de basisvoorwaarden (BVP’s of GMP’s)
  • de basisvoorwaarden: praktische oefening en voorbeelden
  • opstellen van een HACCP-studie: het 14-stappenplan en de theorie van de gevarenanalyse verder uitgediept
  • opstellen van een HACCP-studie: praktijkoefeningen

Methode
Een interactieve en pragmatische aanpak (tips & tricks uit de praktijkervaring van de lesgeefster), gecombineerd met ervaringsuitwisseling tussen de cursisten.

Inschrijven voor deze opleiding

Praktisch

Locatie
Van der Valk Hotel Nazareth
Autostrade E17 - 9810 NAZARETH (Tel 09/385 60 83)
Referentie
IPV/242/41/0169/83901/01
Prijs
De prijs varieert naargelang het paritair comité (PC) van de werknemer en de grootte van het bedrijf:
- PC 118/220 + bedrijf met minder dan 100 werknemers: gratis
- PC 118/220 + bedrijf met 100 werknemers of meer: € 150 per deelnemer per dag (halve dag = € 75)
- PC 200: enkel gratis voor voedingsspecifieke opleidingen die ook gratis voor werknemers uit PC 118 en 220 in open aanbod georganiseerd worden (volgens de voorwaarden die met CEVORA afgesproken werden)
Tijdsduur
32 uur, geen VOV
Startdatum
07/11/2024
Datums
07/11/2024, 14/11/2024, 21/11/2024 en 28/11/2024
Uren
09u00-17u00, lunch inbegrepen
Aantal inschrijvingen
4/12
Lesgevers
Sophie Van Ranst (Eva Moens Consult BV)
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO-Portefeuille

Deze opleiding komt in aanmerking voor betaling met de KMO-Portefeuille.

IPV vzw (Alimento) is geregistreerd bij het Vlaams Gewest als dienstverlener voor de KMO-portefeuille voor Opleidingen onder registratienummer DV.0109088.

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Tom De Cock

Adviseur
0474/575846
Terug naar boven