Samenvatting
Drie grote vragen komen in deze opleiding aan bod: Hoe bereiden we een opleiding voedselveiligheid voor? Hoe geven we deze training? Hoe geven we feedback en volgen we dit op?

Doelgroep
Deze training is gericht op eerstelijnsverantwoordelijken, kwaliteitsverantwoordelijken en andere personen die de regels rond voedselveiligheid dienen te trainen en die graag een interactieve training leren ontwerpen met impact en resultaat.

Doelstelling
We geven tijdens deze workshop een antwoord op de volgende drie grote vragen:

  • Hoe bereiden we een opleiding voedselveiligheid voor?
  • Hoe geven we deze training? Hoe creeër je betrokkenheid en interactiviteit?
  • Hoe geven we feedback en hoe volgen we dit op?

Inhoud
Het overbrengen van voedselveiligheidsregels is niet altijd evident. Medewerkers volgen de voedselveiligheidsregels niet omdat ze niet op de hoogte zijn van de regels of omdat ze niet alles begrijpen, omdat ze niet inzien hoe belangrijk die regels zijn, omdat ze niet akkoord zijn met de voedselveiligheidregels... Wanneer medewerkers anderstalig of laaggeletterd zijn, is het vaak nog moeilijker om de voedselveiligheidregels duidelijk te maken en te doen naleven.

Het komt er op aan een training te ontwerpen waarin medewerkers nog eens duidelijke alle info krijgen rond de voedselveiligheidsregels, maar dat ze daarnaast ook betrokken worden, dat ze zelf ideeën kunnen aanbrengen, dat ze op een leuke, interactieve manier met de regels leren omgaan.

Aanpak
We vertrekken tijdens deze workshop vanuit de concrete vragen van de deelnemers. We bieden concrete tips, tricks en tools aan hen aan om een training rond voedselveiligheid te ontwikkelen en bespreken met hen hoe ze deze kunnen toepassen op de werkvloer. We wisselen theorie af met leuke oefeningen en werken met concrete praktijkvoorbeelden waarop we de theorie toepassen.

Inschrijven voor deze opleiding

Praktisch

Locatie
Online
Referentie
IPV/242/41/0171/83890/01
Prijs
De prijs varieert naargelang het paritair comité (PC) van de werknemer en de grootte van het bedrijf:
- PC 118/220 + bedrijf met minder dan 100 werknemers: gratis
- PC 118/220 + bedrijf met 100 werknemers of meer: € 150 per deelnemer per dag (halve dag = € 75)
- PC 200: enkel gratis voor voedingsspecifieke opleidingen die ook gratis voor werknemers uit PC 118 en 220 in open aanbod georganiseerd worden (volgens de voorwaarden die met CEVORA afgesproken werden)
Tijdsduur
4 uur, geen VOV
Startdatum
13/11/2024
Datums
13/11/2024
Uren
9u00-13u00
Aantal inschrijvingen
2/10
Lesgevers
Jan Dijkmans (Novare bvba)
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO-Portefeuille

Deze opleiding komt in aanmerking voor betaling met de KMO-Portefeuille.

IPV vzw (Alimento) is geregistreerd bij het Vlaams Gewest als dienstverlener voor de KMO-portefeuille voor Opleidingen onder registratienummer DV.0109088.

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Tom De Cock

Adviseur
0474/575846
Terug naar boven