Doelgroep
Deze training is gericht op eerstelijnsverantwoordelijken, kwaliteitsverantwoordelijken en andere personen die de regels rond voedselveiligheid dienen te trainen en die graag een interactieve training leren ontwerpen met impact en resultaat.
Doelstelling
We geven tijdens deze workshop een antwoord op de volgende drie grote vragen:
- Hoe bereiden we een opleiding voedselveiligheid voor?
- Hoe geven we deze training? Hoe creeër je betrokkenheid en interactiviteit?
- Hoe geven we feedback en hoe volgen we dit op?
Inhoud
Het overbrengen van voedselveiligheidsregels is niet altijd evident. Medewerkers volgen de voedselveiligheidsregels niet omdat ze niet op de hoogte zijn van de regels of omdat ze niet alles begrijpen, omdat ze niet inzien hoe belangrijk die regels zijn, omdat ze niet akkoord zijn met de voedselveiligheidregels... Wanneer medewerkers anderstalig of laaggeletterd zijn, is het vaak nog moeilijker om de voedselveiligheidregels duidelijk te maken en te doen naleven.
Het komt er op aan een training te ontwerpen waarin medewerkers nog eens duidelijke alle info krijgen rond de voedselveiligheidsregels, maar dat ze daarnaast ook betrokken worden, dat ze zelf ideeën kunnen aanbrengen, dat ze op een leuke, interactieve manier met de regels leren omgaan.
Aanpak
We vertrekken tijdens deze workshop vanuit de concrete vragen van de deelnemers. We bieden concrete tips, tricks en tools aan hen aan om een training rond voedselveiligheid te ontwikkelen en bespreken met hen hoe ze deze kunnen toepassen op de werkvloer. We wisselen theorie af met leuke oefeningen en werken met concrete praktijkvoorbeelden waarop we de theorie toepassen.