Doelstelling
Deze opleiding heeft als doel de nodige inzichten te verschaffen inzake reiniging en ontsmetting.
Doelgroep
Kwaliteitsverantwoordelijken of -medewerkers en/of productieverantwoordelijken of -medewerkers
Inhoud
Eén van de belangrijke basisvoorwaarden van een kwaliteits- en voedselveiligheidssysteem is reiniging en ontsmetting. De efficiëntie van reinigings- en desinfectieprocedures is van doorslaggevend belang voor de goede hygiëne van de productie-omgeving, de houdbaarheid van levensmiddelen, maar tevens m.b.t. het vermijden van kruisbesmetting van allergenen en nabesmetting met pathogenen.
In deze opleiding neemt de lesgever de principes van reiniging en ontsmetting onder de loep. De wijze waarop gereinigd kan worden, de factoren die reiniging en ontsmetting beïnvloeden, maar tevens technologische aspecten zoals kennis rond detergenten & desinfectantia, rond reinigings- en ontsmettingsmethoden & -systemen, … staan op de agenda.
We belichten tevens de verificatiemethodes van reiniging en ontsmetting en toetsen de opgedane kennis aan de vigerende (commerciële) lastenboeken zoals bvb. BRC, IFS, ….
Methode
Een interactieve en pragmatische aanpak (tips & tricks uit de praktijkervaring van de lesgever); gecombineerd met ervaringsuitwisseling tussen de cursisten.
Samenvatting
Hier krijg je de nodige inzichten inzake reiniging en ontsmetting. Factoren die reiniging en ontsmetting beïnvloeden komen aan bod; alsook technologische aspecten zoals kennis rond detergenten, desinfectantia, en reinigings- en ontsmettingsmethoden.