Samenvatting
Verschaft achtergrondinformatie en kennis omtrent de hygiënische basisvoorwaarden en HACCP. Deze opleiding wil medewerkers sensibiliseren, zodat zij op hun beurt collega’s en medewerkers kunnen motiveren en stimuleren.

Doelgroep
Het opstellen, actualiseren en implementeren van het HACCP-plan is de verantwoordelijkheid van de kwaliteitsverantwoordelijke. De toepassing en opvolging op de werkvloer valt echter onder de bevoegdheid van de productie-, afdelings- en/of lijnverantwoordelijken.

Deze opleiding richt zich dan ook in het bijzonder naar éénieder die noties moet hebben van de basisvoorwaarden en HACCP:

  • de teamleden die als ondersteuning van de kwaliteitsverantwoordelijke in het HACCP-team zijn opgenomen
  • de medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de implementatie van HACCP en de bewaking van de CCP's op de werkvloer
  • de medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de opvolging van hygiëne en hygiënisch werken
  • alle verantwoordelijken die binnen hun afdeling de gedachte van hygiënisch en voedselveilig werken dienen over te dragen naar hun medewerkers
  • productieverantwoordelijken, lijnverantwoordelijken, hygiëneverantwoordelijken, verantwoordelijken technische dienst, inkoopverantwoordelijken, enz., zijn de doelgroep voor deze opleiding

Doelstelling
De opleiding heeft als doel de nodige achtergrondinformatie en kennis omtrent de noodzaak en de inhoud van de hygiënische basisvoorwaarden en HACCP bij te brengen. Tevens ook alle medewerkers sensibiliseren, zodat zij op hun beurt hun collega’s en medewerkers kunnen motiveren en stimuleren. Alsmede heeft de opleiding als doel dat medewerkers constructief kunnen meedenken m.b.t. basisvoorwaarden en HACCP.

Inhoud

  • inleiding en achtergrond van de basisvoorwaarden en HACCP
  • link naar autocontrole en commerciële normen
  • bespreking van de gevaren in de voedingsindustrie: microbiologische gevaren, fysische gevaren, chemische gevaren en allergenen
  • bespreking van de basisvoorwaarden (BVP’s of GMP’s)
  • bespreking van HACCP en de praktische toepassing van PVA’s en CCP’s

Methode
Een interactieve en pragmatische aanpak (tips & tricks uit de praktijkervaring van de lesgeefster), gecombineerd met ervaringsuitwisseling tussen de cursisten.

Inschrijven voor deze opleiding

Praktisch

Locatie
Aldhem
Jagersdreef 1 - 2280 GROBBENDONK (Tel 014/50.10.01)
Referentie
IPV/242/41/0171/83871/01
Prijs
De prijs varieert naargelang het paritair comité (PC) van de werknemer en de grootte van het bedrijf:
- PC 118/220 + bedrijf met minder dan 100 werknemers: gratis
- PC 118/220 + bedrijf met 100 werknemers of meer: € 150 per deelnemer per dag (halve dag = € 75)
- PC 200: enkel gratis voor voedingsspecifieke opleidingen die ook gratis voor werknemers uit PC 118 en 220 in open aanbod georganiseerd worden (volgens de voorwaarden die met CEVORA afgesproken werden)
Tijdsduur
16 uur, geen VOV
Startdatum
10/10/2024
Datums
10/10/2024 en 17/10/2024
Uren
09u00-17u00, lunch inbegrepen
Aantal inschrijvingen
3/12
Lesgevers
Claude Pardo (Eva Moens Consult BV)
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO-Portefeuille

Deze opleiding komt in aanmerking voor betaling met de KMO-Portefeuille.

IPV vzw (Alimento) is geregistreerd bij het Vlaams Gewest als dienstverlener voor de KMO-portefeuille voor Opleidingen onder registratienummer DV.0109088.

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Tom De Cock

Adviseur
0474/575846
Terug naar boven