Inleiding
U maakt dagelijks keuzes over wat u eet. Deze keuze kan gebaseerd zijn op een gezonde leefstijl, duurzaamheid of op uw geloofsovertuiging. Zo hanteren het joodse geloof en de islam duidelijke richtlijnen over het bereiden van voedsel. Deze regels hebben veel gelijkenissen, maar op sommige aspecten wijken zij ook van elkaar af.
Doel
Tijdens deze training leert u wat Kosher en Halal inhoudt en wat de impact is op uw bedrijf. U leert hoe u de eisen van deze geloofsovertuigingen kunt integreren in uw proces. Zo weet u hoe u een gecertificeerd product op de markt kunt brengen.
Doelgroep
- kwaliteitsverantwoordelijken
- productieverantwoordelijken
Inhoud
- een inleiding op de voedselvoorschriften van Kosher en Halal
- de impact op de voedselketen
- een HACCP-systeem opzetten met integratie van Kosher en/of Halal
- wetgevend kader op Belgisch en Europees niveau
- het verschil tussen de Belgische, Europese en internationale markt
- de keuze voor een geschikte certificerende instelling
Voorkennis
Kennis van HACCP en kwaliteitsmanagement is wenselijk.
Methode
Een interactieve werkvorm waar theorie wordt afgewisseld met praktische casussen. De trainer behandelt enkele door de cursist aangedragen praktijkvraagstukken. Deze vragen kunnen worden doorgestuurd naar tom.de.cock@alimento.be , die de specifieke vragen bezorgt aan de docent.