Samenvatting
Tijdens deze training leer je wat ‘koosjer’ en ‘halal’ inhoudt en wat de impact hiervan is op je bedrijf. Hoe kan je de eisen ervan integreren in je proces om zo een gecertificeerd product op de markt te brengen?

Inleiding
U maakt dagelijks keuzes over wat u eet. Deze keuze kan gebaseerd zijn op een gezonde leefstijl, duurzaamheid of op uw geloofsovertuiging. Zo hanteren het joodse geloof en de islam duidelijke richtlijnen over het bereiden van voedsel. Deze regels hebben veel gelijkenissen, maar op sommige aspecten wijken zij ook van elkaar af.

Doel
Tijdens deze training leert u wat Kosher en Halal inhoudt en wat de impact is op uw bedrijf. U leert hoe u de eisen van deze geloofsovertuigingen kunt integreren in uw proces. Zo weet u hoe u een gecertificeerd product op de markt kunt brengen.

Doelgroep

  • kwaliteitsverantwoordelijken
  • productieverantwoordelijken

Inhoud

  • een inleiding op de voedselvoorschriften van Kosher en Halal
  • de impact op de voedselketen
  • een HACCP-systeem opzetten met integratie van Kosher en/of Halal
  • wetgevend kader op Belgisch en Europees niveau
  • het verschil tussen de Belgische, Europese en internationale markt
  • de keuze voor een geschikte certificerende instelling

Voorkennis
Kennis van HACCP en kwaliteitsmanagement is wenselijk.

Methode
Een interactieve werkvorm waar theorie wordt afgewisseld met praktische casussen. De trainer behandelt enkele door de cursist aangedragen praktijkvraagstukken. Deze vragen kunnen worden doorgestuurd naar tom.de.cock@alimento.be , die de specifieke vragen bezorgt aan de docent.

Inschrijven voor deze opleiding

Praktisch

Locatie
Online
Referentie
IPV/241/41/0170/83841/01
Prijs
De prijs varieert naargelang het paritair comité (PC) van de werknemer en de grootte van het bedrijf:
- PC 118/220 + bedrijf met minder dan 100 werknemers: gratis
- PC 118/220 + bedrijf met 100 werknemers of meer: € 150 per deelnemer per dag (halve dag = € 75)
- PC 200: enkel gratis voor voedingsspecifieke opleidingen die ook gratis voor werknemers uit PC 118 en 220 in open aanbod georganiseerd worden (volgens de voorwaarden die met CEVORA afgesproken werden)
Tijdsduur
4 uur, geen VOV
Startdatum
14/05/2024
Datums
14/05/2024
Uren
9u00-13u00
Aantal inschrijvingen
6/10
Lesgevers
Jeroen De Bock (KTBA Belgium nv)
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO-Portefeuille

Deze opleiding komt in aanmerking voor betaling met de KMO-Portefeuille.

IPV vzw (Alimento) is geregistreerd bij het Vlaams Gewest als dienstverlener voor de KMO-portefeuille voor Opleidingen onder registratienummer DV.0109088.

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Tom De Cock

Adviseur
0474/575846
Terug naar boven