Samenvatting
Heel wat voedingsbedrijven worden geconfronteerd met verschillende normen zoals BRC, IFS, HACCP en nu ook ISO 22000/FSSC 22000. Deze opleiding biedt een praktisch hulpmiddel voor het situeren van ISO 22000 en FSSC.

Inleiding
Februari 2010, werd het FSSC (Food Safety System Certificate) 22000, dat ISO 22000 combineert met Technical Standard 22002-1 (vroeger PAS 220 (prp bijlage)), aanvaard door het GFSI. Daardoor kreeg ISO 22000 terug meer aandacht als alternatief voor de BRC, IFS standaarden want ISO 22000 alleen, is niet erkend door GFSI.

In juni 2018 werd versie 2 van de ISO 22000 gepubliceerd die nieuwe begrippen zoals higher level management structuren en contextanalyse introduceren als grootste verandering. Grondige veranderingen aan de structuur en interpretatie van HACCP.

Van alle GFSI erkende certificaten was FSSC22000 reeds als eerste verplicht onaangekondigd te auditeren, 1 maal per 3 jaar.
In 2020 alweer een wijziging voornamelijk om te voldoen aan GFSI, introductie van voedselveiligheidscultuur.

Deze norm voor managementsystemen combineert 'the best of both worlds': concrete voedselveiligheidcondities, gebaseerd op de basishygiënevoorwaarden en de HACCP-standaard van de Codex Alimentarius, en een effectief management van de beheersmaatregelen op basis van de kwaliteitsmanagementstandaard ISO 9001.

ISO 22000 biedt daarmee een antwoord op de internationale vraag naar een certificeerbare norm die pre-requisites, HACCP, en managementelementen combineert tot een efficiënte managementsysteemnorm voor voedselveiligheid.

Doelstelling
Heel wat voedingsbedrijven worden geconfronteerd met verschillende normen zoals BRC, IFS en nu ook FSSC 22000. Via deze opleiding wenst het IPV een praktisch hulpmiddel aan te bieden om de ISO 22000 en de FSSC te begrijpen.

De doelstellingen van deze opleiding zijn:

  • kennisoverdracht inzake de FSSC 22000(versie 6) standaard
  • evaluatie van uw eigen kwaliteitszorgsysteem ten opzichte van de eisen van de FSSC 22000 versie 6

Doelgoep
Kwaliteits-, productiemanagers, directie zowel van bedrijven met FSSC 22000 certificaat als bedrijven met een interesse in FSSC 22000
Kennis van Haccp, GMP en kwaliteitsmanagement is wenselijk.

Inhoud

  • ISO 22000/FSSC 22000: achtergrond, voor- en nadelen, (te verwachten) ontwikkelingen
  • FSSC 22000 versie 6: alle criteria worden praktisch overlopen
  • Overeenkomsten en verschillen met BRC / IFS worden toegelicht.
  • ISO 22000/FSSC 22000 audit

Methode
Interactieve, praktische aanpak gecombineerd met de ervaringsuitwisseling tussen de cursisten.

Inschrijven voor deze opleiding

Praktisch

Locatie
Aldhem
Jagersdreef 1 - 2280 GROBBENDONK (Tel 014/50.10.01)
Referentie
IPV/242/41/0170/83833/01
Prijs
De prijs varieert naargelang het paritair comité (PC) van de werknemer en de grootte van het bedrijf:
- PC 118/220 + bedrijf met minder dan 100 werknemers: gratis
- PC 118/220 + bedrijf met 100 werknemers of meer: € 150 per deelnemer per dag (halve dag = € 75)
- PC 200: enkel gratis voor voedingsspecifieke opleidingen die ook gratis voor werknemers uit PC 118 en 220 in open aanbod georganiseerd worden (volgens de voorwaarden die met CEVORA afgesproken werden)
Tijdsduur
12 uur, geen VOV
Startdatum
25/11/2024
Datums
25/11/2024 en 26/11/2024
Uren
09u00-17u00, lunch inbegrepen (Op 26/11/2024 9u00-13u00)
Aantal inschrijvingen
1/12
Lesgevers
Evelyne Heekhout (Quality Coaching)
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO-Portefeuille

Deze opleiding komt in aanmerking voor betaling met de KMO-Portefeuille.

IPV vzw (Alimento) is geregistreerd bij het Vlaams Gewest als dienstverlener voor de KMO-portefeuille voor Opleidingen onder registratienummer DV.0109088.

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Tom De Cock

Adviseur
0474/575846
Terug naar boven