Doelstelling
In deze opleiding gaan we dieper in op de definitie alsook aanpak van een grondige verificatie van uw HACCP plan.
Doelgroep
(Quality-)Managers en alle andere leden van een HACCP team.
Inhoud
Elk voedingsbedrijf dient zijn eigen voedselveiligheidsplan op te stellen, gebaseerd op de principes van HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point).
Eén van de gefundeerde processtappen binnen een HACCP-analyse is de HACCP-verificatie.
Deze verificatie dient als periodieke controle om na te gaan of de HACCP-aanpak in uw bedrijf effectief is; om na te gaan of de beheersing van uw CCP’s correct verloopt en/of om verbetermaatregelen op te sporen.
De verificatie doet een HACCP-team inzicht verwerven of de huidige werkwijze tot voldoende veiligheid leidt.
Derhalve is het uitwerken van een grondige, gefundeerde HACCP-verificatie een belangrijke sleutel tot het welslagen van uw voedselveiligheidsplan.
In deze opleiding reiken we een aantal tools aan om uw HACCP-verificatie op een fundamentele en onderbouwde wijze aan te pakken. U verwerft meer inzicht m.b.t. de aanpak van een HACCP-verificatie met als einddoel: het optimaliseren van uw bedrijfseigen HACCP-systematiek.
Methode
Een interactieve en pragmatische aanpak (tips & tricks uit de praktijkervaring van de lesgever), gecombineerd met ervaringsuitwisseling tussen de cursisten.
Samenvatting
Deze opleiding geeft je enkele tools om de HACCP-verificatie op een fundamentele en onderbouwde wijze aan te pakken met als einddoel: het optimaliseren van de bedrijfseigen HACCP-systematiek.