Samenvatting
Deze opleiding geeft de bedrijfsleiding en het hoger management achtergrondinformatie en kennis omtrent de noodzaak aan en de inhoud van hygiënische basisvoorwaarden en HACCP.

Doelgroep
Het opstellen, actualiseren en implementeren van een HACCP-plan is meestal de taak van de kwaliteitsverantwoordelijke(n). De praktische toepassing en opvolging op de werkvloer valt vaak onder de bevoegdheid van de productie-, afdelings- en/of lijnverantwoordelijken. Elke medewerker draagt zijn steentje bij inzake opvolging van goede hygiënische praktijken!

De betrokkenheid van bedrijfsleiding en hoger management is finaal de sleutel tot succes. Zij moeten het HACCP team ondersteunen, hebben een belangrijke voorbeeldfunctie en betrachten aldus het voedselveiligheidsbeleid correct te voeren en om te zetten in praktijk.

In deze opleiding willen we aan de doelgroepbedrijfsleiding en hoger management de nodige inzichten en achtergrondinformatie meegeven om het voedselveiligheidsbeleid op een correcte manier te voeren.

Doelstelling
Bijbrengen van achtergrondinformatie en kennis omtrent de noodzaak aan én de inhoud van ‘hygiënische BASISVOORWAARDEN’ en ‘HACCP’

Inhoud

  • inleiding
  • link met wetgeving / link met certificatie
  • overzicht van de gevaren in de voedingsindustrie: microbiologische gevaren, fysische gevaren, chemische gevaren en allergenen
  • bespreking van de basisvoorwaarden (BVP’s of GMP’s)
  • bespreking van het HACCP-stappenplan

Methode
Een interactieve en pragmatische aanpak (tips & tricks uit de praktijkervaring van de lesgeefster); gecombineerd met ervaringsuitwisseling tussen de cursisten.

Inschrijven voor deze opleiding

Praktisch

Locatie
Van der Valk Hotel Nazareth
Autostrade E17 - 9810 NAZARETH (Tel 09/385 60 83)
Referentie
IPV/242/41/0169/83702/01
Prijs
De prijs varieert naargelang het paritair comité (PC) van de werknemer en de grootte van het bedrijf:
- PC 118/220 + bedrijf met minder dan 100 werknemers: gratis
- PC 118/220 + bedrijf met 100 werknemers of meer: € 150 per deelnemer per dag (halve dag = € 75)
- PC 200: enkel gratis voor voedingsspecifieke opleidingen die ook gratis voor werknemers uit PC 118 en 220 in open aanbod georganiseerd worden (volgens de voorwaarden die met CEVORA afgesproken werden)
Tijdsduur
8 uur, geen VOV
Startdatum
15/11/2024
Datums
15/11/2024
Uren
09u00-17u00, lunch inbegrepen
Aantal inschrijvingen
2/12
Lesgevers
Sophie Van Ranst (Eva Moens Consult BV)
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO-Portefeuille

Deze opleiding komt in aanmerking voor betaling met de KMO-Portefeuille.

IPV vzw (Alimento) is geregistreerd bij het Vlaams Gewest als dienstverlener voor de KMO-portefeuille voor Opleidingen onder registratienummer DV.0109088.

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Tom De Cock

Adviseur
0474/575846
Terug naar boven