Doelgroep
Communicatieverantwoordelijken, woordvoerders en/of zaakvoerders die binnen de onderneming belast zijn met de communicatie in geval van een voedselincident, zowel ondernemingen die actief zijn in B2C als in B2B. Ook voor kwaliteitsmanagers die verantwoordelijk zijn voor het opzetten en/of updaten van een incidentmanagementsysteem.
Doelstelling
- deelnemers leren wat de wettelijke vereisten zijn inzake melding van een voedselveiligheidsincident
- deelnemers leren de details kennen van de F.A.V.V.-meldingsplicht
- deelnemers leren de details kennen van de normeisen rond recall en terugroeping
- deelnemers leren hoe ze op een efficiënte manier de communicatie rond een noodsituatie kunnen voorbereiden en organiseren
- deelnemers leren met impact communiceren rond een voedselveiligheidsincident met de verschillende betrokken partijen
Methode
Interactief en praktisch; beperkt aantal deelnemers.
Inhoud
- 1ste halve dag
- wetgeving inzake meldingsplicht voor de voedingsindustrie
- adviezen FAVV mbt meldingslimieten
- Vereisten BRC, IFS en FSCC 22000 mbt recall en terugroeping
- opstellen/Updaten van een incidentmanagementsysteem en het testen van dit systeem
communicatie rond nood- en crisissituaties: inleiding
- 2de halve dag
- praktijk
- oefening Communiceren rond incident voedselveiligheid
- consultatieve feedback