Situering
Met deze opleiding willen we de cursist een grondige, kritische kennis bijbrengen van alle BRC versie 9 eisen en hoe die te gebruiken om een levend Q systeem op te bouwen/te behouden in het eigen bedrijf.
Vanuit 15 jaar praktische ervaring als freelance lead assessor bij diverse certificatieorganismes en 33 jaar praktische ervaring als Q coach/auditor/trainer, lichten we eis per eis toe hoe de auditor bij een certificatieaudit de criteria beoordeelt of zou moeten beoordelen.
We beperken ons niet enkel tot het precies toelichten van de inhoud van elke eis; we geven ook steeds een voorzet hoe je extra toegevoegde waarde kan halen uit de BRC-eisen en hoe je dit toepast in je eigen bedrijf.
Doelstelling
- Kritisch inzicht geven in alle eisen van de BRC 9 standaard
- Inzicht geven in de mate waarin uw systeem conform is zodat een actieplan kan opgesteld worden
- Er voor zorgen dat u in staat bent om een BRC-audit intern te kunnen begeleiden
- Op de hoogte zijn van de aandachtspunten bij interne en externe audits van de BRC eisen
- Weten hoe BRC te gebruiken als middel om kwaliteitsmanagement effectief in te voeren/ te behouden
Doelgroep
Kwaliteitsdienst, productieverantwoordelijken, management, interne auditoren
Voorkennis
Een basiskennis van IFS of BRC is een aanbeveling maar geen noodzaak. Kennis van GMP (BVP, PRP) en HACCP is wel sterk aanbevolen.
Inhoud
De opleiding bestaat uit onderstaand programma:
- BRC: achtergrond, voor- en nadelen, (te verwachten) ontwikkelingen
- BRC auditprotocol volgens versie 9
- BRC versie 9: alle criteria worden praktisch en interactief overlopen
Methodiek
Via vele praktijkvoorbeelden, ervaringsuitwisselingen en interactie met de cursisten worden alle kritisch overlopen om zo de cursist toe te laten meer uit de BRC te halen, namelijk BRC hanteren als een effectieve kwaliteitsmanagementtool met meerwaarde voor het bedrijf in plaats van enkel te streven naar het behalen van het certificaat om de klant te plezieren. Cursisten zullen na de opleiding gemotiveerd terug aan de slag kunnen gaan in het eigen bedrijf met alle aangereikte kennis en tips.