Doelstelling
Deelnemers voorbereiden op een bio-controle en/of inzichten bijbrengen m.b.t. bio-regelgeving
Doelgroep
Alle medewerkers en/of verantwoordelijken die betrokken zijn bij een ‘bio’-dossier
Inhoud
Het gebruik van de term 'bio' of 'biologisch' is bij wet beschermd. Om levensmiddelen als ‘biologisch’ in de handel te brengen, dienen operatoren uit de levensmiddelensector gecontroleerd te worden (door een daartoe erkende instantie) tegen de vigerende wetgeving.
Deze opleiding heeft tot doel u voor te bereiden op een ‘bio controle’.
De lesgever werpt een licht op volgende onderwerpen:
- Bio wetgeving: wat, waarom, hoe?
- Hoe voorbereiden op een bio audit?
- Stappenplan certificatieprocedure
- Tips & tricks m.b.t. praktijk en documentatie
- Verloop van een bio inspectie
Methode
Een interactieve en pragmatische aanpak (tips & tricks uit de praktijkervaring van de lesgeefster); gecombineerd met ervaringsuitwisseling tussen de cursisten.