Samenvatting
Beleidsverklaring, functieomschrijvingen, interne audits, afhandeling van klachten … allemaal vereisten gebaseerd op de ISO 9000-principes. Hier maak je kennis met deze vereisten, met de nadruk op de praktische invulling ervan.

Doelgroep
Kwaliteitsverantwoordelijken of andere verantwoordelijken van het bedrijf betrokken bij het opzetten van een autocontrolesysteem of de uitbreiding van commerciële standaarden naar autocontrole.

Doelstelling
In het KB van 14/11/2003 betreffende autocontrole wordt verwezen naar de implementatie van een autocontrolesysteem op bedrijfsniveau. Vertrekkend vanuit de generieke checklist van het FAVV en de reeds gepubliceerde autocontrolegidsen vinden we een sleutelelement terug waarin een beheersysteem voor voedselveiligheid wordt vereist.

Hierin zijn vereisten opgenomen zoals een beleidsverklaring, functieomschrijvingen, interne audit, afhandeling van klachten en afwijkende producten, corrigerende en preventieve maatregelen,…. Dit zijn allemaal vereisten gebaseerd op de ISO 9000-principes met als doel het autocontrole gebeuren (gebaseerd op de implementatie van basisvoorwaarden/GHP/GMP en HACCP) in het bedrijf te kunnen sturen en stroomlijnen.

Het doel van deze opleiding is een kennismaking met deze vereisten, met de nadruk op de praktische invulling op bedrijfsniveau.

Inhoud

  • inleiding (o.a. situering autocontrole; waarom een "beheersysteem voedselveiligheid"; generieke versus specifieke checklist autocontrole;…)
  • bespreking vereisten uit sleutelelement 1 van de generieke checklist van FAVV:
    • voedselveiligheidsbeleid, inzet directie, …
    • documentenbeheer, procedures, specificaties, …handboek
    • interne audit en controle
    • beheersing afwijkende producten, klachten, correcties
    • etikettering (opgelet: enkel de basisprincipes! Meer en concrete info: zie specifieke opleiding 'Etikettering en voedselinformatie')

Methode
Een interactieve aanpak (tips & tricks uit de praktijkervaring van de lesgeefster), gecombineerd met ervaringsuitwisseling tussen de cursisten.

Inschrijven voor deze opleiding

Praktisch

Locatie
King George Café bv
Driekoningenstraat 48 - 9100 SINT-NIKLAAS (Tel +32 3 746 10 19)
Referentie
IPV/242/41/0169/83620/01
Prijs
De prijs varieert naargelang het paritair comité (PC) van de werknemer en de grootte van het bedrijf:
- PC 118/220 + bedrijf met minder dan 100 werknemers: gratis
- PC 118/220 + bedrijf met 100 werknemers of meer: € 150 per deelnemer per dag (halve dag = € 75)
- PC 200: enkel gratis voor voedingsspecifieke opleidingen die ook gratis voor werknemers uit PC 118 en 220 in open aanbod georganiseerd worden (volgens de voorwaarden die met CEVORA afgesproken werden)
Tijdsduur
8 uur, geen VOV
Startdatum
31/10/2024
Datums
31/10/2024
Uren
09u00-17u00, lunch inbegrepen
Aantal inschrijvingen
1/12
Lesgevers
Claude Pardo (Eva Moens Consult BV)
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO-Portefeuille

Deze opleiding komt in aanmerking voor betaling met de KMO-Portefeuille.

IPV vzw (Alimento) is geregistreerd bij het Vlaams Gewest als dienstverlener voor de KMO-portefeuille voor Opleidingen onder registratienummer DV.0109088.

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Tom De Cock

Adviseur
0474/575846
Terug naar boven