Samenvatting
Deze 2-daagse workshop richt zich tot alle productiemedewerkers die een totaalbeeld willen krijgen van SPC en die zich vragen stellen rond de praktische toepassingen van de verschillende SPC-technieken.

Doelgroep
Productiemedewerkers uit de voedingsindustrie.

Voorkennis
Geen voorkennis van statistiek vereist.


Inhoud

  • Hoe moet men SPC in praktijk brengen?
    • situering binnen IKZ en ISO 9000
    • startvoorwaarden en voordelen
    • vergelijking met gewone inspectiesystemen
  • Statistische begrippen gebruikt bij SPC
    • normaal, poisson, binomiaal verdeling
    • proceskenmerken
    • onderscheid attributief-variabe
    • gevolgen van het werken met steekproeven
  • Procesbeheersing op variabelen
    • opbouw van een controlekaart
    • X-R-kaarten
    • opmaak en interpretatie
  • Procesbeheersing op attributen
    • controlekaarten: kruisjeskaarten - P-kaarten - NP-kaarten - C-kaarten - U-kaarten
    • opmaak en interpretatie
  • Geschiktheidsstudie
    • capability van de machine en van het proces
    • capability-studie
    • Cp en Cpk
  • Workshop
    • analyse van een proces
    • meten van een reeks producten
    • opbouw controlekaart
    • maken van geschiktheidsstudie
    • beoordelen geschiktheid meettoestel
    • analyse en interpretatie eigen meetresultaten

Duur
2 dagen

Inschrijven
Inschrijven

Praktisch

Locatie
nog te bepalen
Referentie
IPV/242/43/2105/83530/01
Tussenkomst
150 EUR/dag/dlnr (max 450/dag/dlnr voor 3 dlnrs)
Startdatum
Raadpleeg kalender lesgever
Lesgevers
AMELIOR West-Vlaanderen VZW
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO-Portefeuille

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Ivo Francken

Adviseur voedingstechnologie
0476 91 08 33
Terug naar boven