Samenvatting
Deze 2-daagse workshop richt zich tot alle productiemedewerkers die een totaalbeeld willen krijgen van SPC en die zich vragen stellen rond de praktische toepassingen van de verschillende SPC-technieken.
Doelgroep
Productiemedewerkers uit de voedingsindustrie.
Voorkennis
Geen voorkennis van statistiek vereist.
Inhoud
- Hoe moet men SPC in praktijk brengen?
- situering binnen IKZ en ISO 9000
-
- startvoorwaarden en voordelen
- vergelijking met gewone inspectiesystemen
- Statistische begrippen gebruikt bij SPC
- normaal, poisson, binomiaal verdeling
- proceskenmerken
- onderscheid attributief-variabe
- gevolgen van het werken met steekproeven
- Procesbeheersing op variabelen
- opbouw van een controlekaart
- X-R-kaarten
- opmaak en interpretatie
- Procesbeheersing op attributen
- controlekaarten: kruisjeskaarten - P-kaarten - NP-kaarten - C-kaarten - U-kaarten
- opmaak en interpretatie
- Geschiktheidsstudie
- capability van de machine en van het proces
-
- capability-studie
- Cp en Cpk
- Workshop
- analyse van een proces
-
- meten van een reeks producten
- opbouw controlekaart
- maken van geschiktheidsstudie
- beoordelen geschiktheid meettoestel
- analyse en interpretatie eigen meetresultaten
Duur
2 dagen
Inschrijven
Inschrijven