Samenvatting
In de Green Coffee (Foundation) opleiding bestuderen we hoe koffie wordt verbouwd en verwerkt. Basisprincipes van Q-grading en Cupping komen aan bod.

Doelgroep
Medewerkers van een koffiebranderij die betrokken zijn bij kwaliteit, ontwikkeling en verkoop.

Doelstelling
Basiskennis van verbouwing en verwerking van groene koffiebonen.

Inhoud

  • hoe wordt koffie verbouwd
  • hoe wordt koffie verwerkt
  • hoe vindt de koffiehandel plaats
  • basisprincipes van Q-grading
  • basisprincipes van een Cupping

Op het einde vindt een praktijktoets plaats.
Dit leidt tot een skills report met werkpunten voor de cursist alvorens te starten met het Intermediate level.
Het Foundation certificaat is geen vereiste voor deelname aan een Intermediate training.

De opleidingen behoren tot het SCA Coffee Skills Program.
Na afloop van elk niveau kan je een examen afleggen en een internationaal erkend SCA certificaat behalen.

Duur & data
x aantal dagen
Data: zie website Koffieschool.nl

Inschrijven
Inschrijven

Praktisch

Locatie
Koffieschool, Koningin Wilhelminalaan 5, 3527 LA Utrecht
Referentie
IPV/242/43/2102/83513/01
Tussenkomst
150 EUR/dag/dlnr (max 450/dag/dlnr voor 3 dlnrs)
Startdatum
Raadpleeg kalender lesgever
Lesgevers
De Koffieschool
Praktische info
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO-Portefeuille

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Ivo Francken

Adviseur voedingstechnologie
0476 91 08 33
Terug naar boven