Doelgroep
Medewerkers van HR, finance of kwaliteit die verantwoordelijk zijn voor certificatie in sociaal-ethisch auditeren.

Doelstelling
Na deze opleiding heb je inzicht verworven op het gebied van sociaal-ethische audits en krijg je handvaten aangereikt om op een praktische manier voor een SMETA certificatie te gaan.


Inhoud
De laatste jaren wint maatschappelijk verantwoord ondernemen in de voedingssector aan belang gezien de bewustwording hiervan bij de consumenten alsmaar stijgt.
Voedingsbedrijven krijgen van hun retailers en klanten bijgevolg meer en meer de vraag om te bewijzen dat hun producten op een ethisch, sociale manier geproduceerd zijn onder veilige arbeidsomstandigheden.

SMETA (Sedex Members Ethical Trade Audit) is één van de meest gehanteerde methodologieën.
Ze is gebouwd op 4 pijlers: arbeidsveiligheidsnormen, welzijn en gezondheid, milieu en bedrijfsethiek.
Je kan een 2-pijler of 4 pijler auditproces doorlopen.

Tijdens deze opleiding nemen we je mee in de wereld van het sociaal-ethisch auditeren waarna je praktisch aan de slag kan gaan voor certificatie.

  • achtergrond: wat is SEDEX? wat is SMETA?
  • voorbereidingen voor een SMETA 6.1 audit
  • bespreken van de gids waarin de basistappen staan voor de planning, het uitvoeren en het documenteren van een SMETA audit
  • praktische cases

De opleiding gaat door vanaf 5 inschrijvingen.

Duur
½ dag

Extra info
Valerie Theuwis, Quality Coaching, valerie.theuwis@qualitycoaching.be, +32 467 09 30 23

Inschrijven voor deze opleiding

Praktisch

Locatie
Hotel Van der Valk
Baarleveldstraat 2 - 9031 DRONGEN (Tel 09 22 674 32)
Referentie
IPV/242/41/2156/83094/01
Prijs
De prijs varieert naargelang het paritair comité (PC) van de werknemer en de grootte van het bedrijf:
- PC 118/220 + bedrijf met minder dan 100 werknemers: gratis
- PC 118/220 + bedrijf met 100 werknemers of meer (of bedrijf dat behoort tot een groep met in totaal 100 werknemers of meer): € 150 per deelnemer per dag (halve dag = € 75)
- PC 200: enkel gratis voor opleidingen voedselveiligheid en voedingstechnologie (volgens de voorwaarden van CEVORA)
Tijdsduur
4 uur, geen VOV
Datums
nog te bepalen
Uren
9u00-13u00
Aantal inschrijvingen
1/20
Lesgevers
Valerie Theuwis (Quality Coaching)
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO-Portefeuille

Deze opleiding komt niet in aanmerking voor betaling met de KMO-Portefeuille.

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Ivo Francken

Adviseur voedingstechnologie
0476 91 08 33
Terug naar boven