Doelgroep
Medewerkers uit de voedingsindustrie die geïnteresseerd zijn in voedselveiligheid en risicomanagement.
Doelstelling
Onderbouwd plan van aanpak opstellen voor beheersing van de voedselveiligheid binnen een voedingsbedrijf.
Voorkennis
Aangezien dit een meer gespecialiseerde opleiding is, hebben deelnemers een voldoende grote basiskennis nodig van levensmiddelenmicrobiologie en de belangrijkste unit processen toegepast in de voedingsindustrie (vb. pasteurisatie, fermentatie, …).
Dit via scholing of voldoende werkervaring (vb. minstens vijf jaar) binnen de voedingsindustrie.
Inhoud
- gevaren m.b.t. voedselveiligheid
- HACCP + oefeningen
- relatie HACCP in standaarden (autocontrole, BRC, IFS)
- relatie risicobeoordeling en risicomanagement
- staalnameplannen + oefeningen
- audit en certificatie
- voedselfraude en fraude-assessment
- gastlessen
- bedrijfsbezoek
- presentaties eigen HACCP-oefeningen
Data, duur & lesuren
van september 2023 tot januari 2024 – duur te bepalen – lesuren: zie kalender lesgever
Inschrijven
Inschrijven