Samenvatting
In deze micro-credential wordt ingezoomd op de systematische aanpak voor het uitwerken van een risicomanagementsysteem op bedrijfsniveau: relevante informatie en wetgeving, inzetten op een systematische beoordeling van de verschillende productieproces stappen.

Doelgroep
Medewerkers uit de voedingsindustrie die geïnteresseerd zijn in voedselveiligheid en risicomanagement.

Doelstelling
Onderbouwd plan van aanpak opstellen voor beheersing van de voedselveiligheid binnen een voedingsbedrijf.

Voorkennis
Aangezien dit een meer gespecialiseerde opleiding is, hebben deelnemers een voldoende grote basiskennis nodig van levensmiddelenmicrobiologie en de belangrijkste unit processen toegepast in de voedingsindustrie (vb. pasteurisatie, fermentatie, …).
Dit via scholing of voldoende werkervaring (vb. minstens vijf jaar) binnen de voedingsindustrie.

Inhoud

  • gevaren m.b.t. voedselveiligheid
  • HACCP + oefeningen
  • relatie HACCP in standaarden (autocontrole, BRC, IFS)
  • relatie risicobeoordeling en risicomanagement
  • staalnameplannen + oefeningen
  • audit en certificatie
  • voedselfraude en fraude-assessment
  • gastlessen
  • bedrijfsbezoek
  • presentaties eigen HACCP-oefeningen

Data, duur & lesuren
van september 2023 tot januari 2024 – duur te bepalen – lesuren: zie kalender lesgever

Inschrijven
Inschrijven

Praktisch

Locatie
UGain, Technologiepark 60, 9052 Zwijnaarde
Referentie
IPV/242/43/0169/81569/01
Tussenkomst
75 EUR/halve dag/dlnr (max 225/have dag voor 3 dln
Startdatum
Raadpleeg kalender lesgever
Lesgevers
UNIVERSITEIT GENT
Praktische info
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO-Portefeuille

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Ivo Francken

Adviseur voedingstechnologie
0476 91 08 33
Terug naar boven