Doelgroep
Kwaliteitsverantwoordelijken, bedrijfsleiders, elke persoon binnen een slachthuis en/of uitsnijderij die te maken heeft met warenwetgeving en de interpretatie daarvan.

Doelstelling

  • de deelnemers wegwijs maken in de opbouw en de inhoud van de Europese en Belgische levensmiddelenwetgeving
  • de algemene levensmiddelenwetgeving wordt besproken, alsook de meest relevante wetgeving m.b.t. voedselveiligheid (overzicht van de wetgeving inzake microbiologische, chemische, fysische gevaren en allergenen)

Inhoud

  • Inleiding: opbouw + databanken warenwetgeving
  • Deel 1: opbouw kwaliteitszorgsystemen (BVP – HACCP – QMS) + link naar Horizontale Food Safety & Quality Reglementering
  • Deel 2: horizontale wetgeving per type gevaar (M-C-F-A)
    • Microbiologie
      • microbiologische richtwaarden versus microbiologische criteria
    • Chemie
      • contaminanten-wetgeving
      • residuen-wetgeving
    • Fysische gevaren
      • normen FDA/NVWA/FAVV
      • wetgeving
    • Allergenen
      • wetgeving
  • Deel 3: reglementering betreffende fabricage en bewaring
  • Deel 4: reglementering betreffende etikettering en claims

Methode

  • een interactieve en pragmatische aanpak (tips & tricks uit de praktijkervaring van de lesgeefster), gecombineerd met ervaringsuitwisseling tussen de cursisten
  • deelnemers krijgen de kans om zelf concrete fragmenten in wetteksten op te zoeken en te (leren) interpreteren

Duur
2 dagen

Inschrijven
De opleiding wordt georganiseerd vanaf 5 deelnemers. Schrijf je in en wij houden je op de hoogte van de mogelijke opleidingsdata.

Inschrijven voor deze opleiding

Praktisch

Locatie
Van der Valk Hotel Nazareth
Autostrade E17 - 9810 NAZARETH (Tel 09/385 60 83)
Referentie
IPV/252/41/0169/80588/01
Prijs
De prijs varieert naargelang het paritair comité (PC) van de werknemer en de grootte van het bedrijf:
- PC 118/220 + bedrijf met minder dan 100 werknemers: gratis
- PC 118/220 + bedrijf met 100 werknemers of meer (of bedrijf dat behoort tot een groep met in totaal 100 werknemers of meer): € 150 per deelnemer per dag (halve dag = € 75)
- PC 200: enkel gratis voor opleidingen voedselveiligheid en voedingstechnologie (volgens de voorwaarden van CEVORA)
Tijdsduur
16 uur, geen VOV
Datums
nog te bepalen
Uren
volledige dag van 9u tot 17u
Aantal inschrijvingen
4/15
Lesgevers
Catherine Keirse (Eva Moens Consult BV)
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO-Portefeuille

Deze opleiding komt in aanmerking voor betaling met de KMO-Portefeuille.

IPV vzw (Alimento) is geregistreerd bij het Vlaams Gewest als dienstverlener voor de KMO-portefeuille voor Opleidingen onder registratienummer DV.0109088.

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Ivo Francken

Adviseur voedingstechnologie
0476 91 08 33
Terug naar boven