Doelgroep
Medewerkers van R&D, productontwikkeling uit de voedingsindustrie.
Doelstelling
We gidsen je graag door de verschillende mogelijke coatingsystemen en we duiken in de opbouw van een coating en hoe je de functionaliteit van je coating kan beïnvloeden door de juiste keuzes van ingrediënten te maken.
Na deze opleiding zou je meer inzicht moeten hebben in de mogelijke ingrediëntenkeuzes en hun impact op het finale product.
Voorkennis
Enige basiskennis van coatings is aangeraden maar niet noodzakelijk.
Inhoud
Coatings van producten moeten niet alleen goed smaken, ze moeten ook textuur en een goed uitzicht geven en beschermen. Of soms moeten ze gewoon onzichtbaar zijn voor de consument.
Daarnaast moeten coatings mogelijks ook de overdracht van vocht en olie beperken, stabiliteit geven bij bevriezen/ontdooien en de houdbaarheid verlengen.
Ze moeten worden aangebracht, blijven plakken onder de meest uiteenlopende omstandigheden en op ontelbare oppervlakken. Tegelijkertijd mogen ze niet aan elkaar blijven plakken. Vaak moeten ze worden gekookt, voorgekookt en opgewarmd – mogelijks gecombineerd met invriezen – of geen van deze. Ze moeten natuurlijk ook kosteneffectief zijn.
Door verschillende ingrediënten te combineren, krijgt uw product een geheel nieuwe dimensie. Coatingsystemen zijn complex en er gaan veel uitdagingen mee gepaard.
- opbouw coating systeem: definities, ingrediënten, functionaliteiten
- ingrediëntenkeuzes en hun impact
- praktisch(e) voorbeeld(en)
- demo: tasting van enkele producten (fish sticks / groenteburgers / …)
De opleiding gaat door vanaf 5 inschrijvingen.