Doelgroep
Kwaliteitsmedewerkers en kwaliteitsverantwoordelijken, voornamelijk uit de vleesverwerkende en zuivelindustrie.
Doelstelling
Het correct handelen bij voorvallen met STEC.
Inhoud
De shigatoxineproducerende E. Coli (afgekort STEC) is een bacterie die een ernstige besmettelijke ontsteking van de darmen kan veroorzaken.
Dieren die drager zijn van deze bacterie worden zelf niet ziek maar kunnen wel mensen besmetten. Vaak gaat het om boerderijdieren zoals koeien, schapen en geiten. Op deze manier kan STEC in de voedselketen terecht komen.
Infecties door STEC komen regelmatig voor en kunnen in uitzonderlijke gevallen tot de dood leiden. Vaak betekent dan ook een terugroeping van de levensmiddelen uit de markt.
In de opleiding staan we stil bij verschillende aspecten rond STEC: pathogeniciteit, voornaamste transmissiewegen, infectie bij de mens, aanwezigheid in de voedselketen, meldingsplicht en voorzorgsmaatregelen..
De opleiding gaat door vanaf wanneer er voldoende deelnemers zijn.
Prijs
- gratis voor kleine bedrijven (minder dan 100 werknemers)
- €150 per deelnemer per dag voor een bedrijf met 100 werknemers of meer, of dat behoort tot een groep die in totaal 100 werknemers telt
- geen werknemer of patroon uit paritair comité 118 of 220 : €150