Samenvatting
Hier leert u wat wel en niet op een etiket thuishoort! Speciale aandacht voor ‘grijze zones’ etiketteringswetgeving. Praktijkvoorbeelden om op een ‘correcte’ manier te leren etiketteren.
Europese verordening 1169/2011 ‘Food Information to Consumers’.
Europese verordening 1169/2011 ‘Food Information to Consumers’.
Doelgroep
Alle personen binnen een slachthuis en uitsnijderij die betrokken zijn bij het ontwerpen, opmaken en bepalen van de correcte inhoud en nutritionele informatie van etiketten, verpakkingen en technische fiches/specificaties.
Doelstelling
- In deze cursus leer je wat wel en niet op een etiket thuishoort. Speciale aandacht gaat uit naar de ‘grijze zones’ in de etiketteringswetgeving.
- Er is voldoende ruimte voor vragen. Bovendien leer je aan de hand van praktijkvoorbeelden op een ‘correcte’ manier te etiketteren (vb: ingrediënten declaratie, allergenen declaratie, …).
- De lesgever werpt een licht op de Europese verordening 1169/2011 ‘Food Information to Consumers’ (van toepassing vanaf 13/12/2014), inclusief de wettelijke verplichtingen aangaande de nutritionele declaratie van levensmiddelen: inhoud - berekening - uitdrukking - vrijwillige presentatie - claimswetgeving - …
inhoud
- wettelijk kader - Verordening 1169/2011
- algemene regels inzake etikettering: wat mag, moet, wat is verboden, …
- verplichte vermeldingen op het etiket
- B2B vs. B2C etikettering
- versoepelingen
- nutritionele etikettering
- bijkomende vermeldingen
- claims
Duur
1 dag