Samenvatting
Hier leert u wat wel en niet op een etiket thuishoort! Speciale aandacht voor ‘grijze zones’ etiketteringswetgeving. Praktijkvoorbeelden om op een ‘correcte’ manier te leren etiketteren.
Europese verordening 1169/2011 ‘Food Information to Consumers’.

Doelgroep
Alle personen binnen een slachthuis en uitsnijderij die betrokken zijn bij het ontwerpen, opmaken en bepalen van de correcte inhoud en nutritionele informatie van etiketten, verpakkingen en technische fiches/specificaties.

Doelstelling

  • In deze cursus leer je wat wel en niet op een etiket thuishoort. Speciale aandacht gaat uit naar de ‘grijze zones’ in de etiketteringswetgeving.
  • Er is voldoende ruimte voor vragen. Bovendien leer je aan de hand van praktijkvoorbeelden op een ‘correcte’ manier te etiketteren (vb: ingrediënten declaratie, allergenen declaratie, …).
  • De lesgever werpt een licht op de Europese verordening 1169/2011 ‘Food Information to Consumers’ (van toepassing vanaf 13/12/2014), inclusief de wettelijke verplichtingen aangaande de nutritionele declaratie van levensmiddelen: inhoud - berekening - uitdrukking - vrijwillige presentatie - claimswetgeving - …

inhoud

  • wettelijk kader - Verordening 1169/2011
  • algemene regels inzake etikettering: wat mag, moet, wat is verboden, …
  • verplichte vermeldingen op het etiket
  • B2B vs. B2C etikettering
  • versoepelingen
  • nutritionele etikettering
  • bijkomende vermeldingen
  • claims

Duur
1 dag

Inschrijven voor deze opleiding

Praktisch

Locatie
Hotel Van der Valk
Baarleveldstraat 2 - 9031 DRONGEN (Tel 09 22 674 32)
Referentie
IPV/242/41/0169/79346/01
Prijs
De prijs varieert naargelang het paritair comité (PC) van de werknemer en de grootte van het bedrijf:
- PC 118/220 + bedrijf met minder dan 100 werknemers: gratis
- PC 118/220 + bedrijf met 100 werknemers of meer (of bedrijf dat behoort tot een groep met in totaal 100 werknemers of meer): € 150 per deelnemer per dag (halve dag = € 75)
- PC 200: enkel gratis voor opleidingen voedselveiligheid en voedingstechnologie (volgens de voorwaarden van CEVORA)
Tijdsduur
8 uur, geen VOV
Datums
nog te bepalen
Uren
volledige dag van 9u tot 17u
Aantal inschrijvingen
3/12
Lesgevers
Catherine Keirse (Eva Moens Consult BV)
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO-Portefeuille

Deze opleiding komt in aanmerking voor betaling met de KMO-Portefeuille.

IPV vzw (Alimento) is geregistreerd bij het Vlaams Gewest als dienstverlener voor de KMO-portefeuille voor Opleidingen onder registratienummer DV.0109088.

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Ivo Francken

Adviseur voedingstechnologie
0476 91 08 33
Terug naar boven