Samenvatting
Sinds 1/7/2023 is individueel maatwerk in voege. De Vlaamse Overheid wil zo kansen creëren op de reguliere arbeidsmarkt. Bedrijven die een persoon met een arbeidsbeperking aanwerven en tewerkstellen (met een advies individueel maatwerk van VDAB), kunnen hiervoor premies en ondersteuning ontvangen.

Doelgroep
Werkgevers die een persoon met een arbeidsbeperking aanwerven en tewerkstellen.

Doelstelling
Deelnemers leren de krachtlijnen en succesfactoren van een kwaliteitsvolle begeleiding op de werkvloer kennen en toepassen.

Inhoud
Sinds 1 juli 2023 is individueel maatwerk in voege. De Vlaamse Overheid wil zo kansen creëren op de reguliere arbeidsmarkt. Bedrijven die een persoon met een arbeidsbeperking aanwerven en tewerkstellen (met een advies individueel maatwerk, toegekend door VDAB), kunnen hiervoor een loonpremie en mogelijk ook een begeleidingspremie ontvangen.

De loonpremie komt werkgevers tegemoet in mogelijke extra kosten om iemand met een arbeidsbeperking te werk te stellen. Het kan gaan om een tegemoetkoming in extra rustpauzes, aangepast materiaal...

De begeleidingspremie geeft werkgevers de mogelijkheid om werknemers met een arbeidsbeperking te begeleiden op de werkvloer.

De begeleiding moet gebeuren door een gekwalificeerde begeleider individueel maatwerk. Bedrijven kunnen zelf instaan voor deze begeleiding of een externe partner inschakelen zoals Emino.

Medewerkers die recht hebben op een loonpremie kunnen gebruik maken van onze gespecialiseerde jobcoaching. Door tussenkomst van VDAB is deze coaching kosteloos voor de werkgever en werknemer.

Werkvorm
Begeleiding op de werkvloer van werknemers met een arbeidsbeperking.

Praktisch
Emino

Praktisch

Referentie
IPV/242/43/1080/77583/01
Tussenkomst
130 EUR/dag/dlnr (max 390/dag/dlnr voor 3 dlnrs)
Startdatum
Raadpleeg kalender lesgever
Lesgevers
Emino vzw
Praktische info
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO-Portefeuille

Contact Alimento

Ils Stevens

Adviseur
0476 91 08 42
Terug naar boven