Samenvatting
Leidinggevenden leren stress signalen bij zichzelf en hun medewerkers detecteren. Ze krijgen inzicht in hun eigen rol, mogelijke interventiestrategieën en ze maken elk een kompas voor preventieve acties in het eigen team.

Doelgroep
Leidinggevenden.

Doelstelling

  • Stress detectie in je team
  • Stress preventie in je team

Inhoud

Deel 1: Stress detectie in je team

Tijdens de workshop stress detectie trainen we leidinggevenden in het detecteren van stress signalen bij zichzelf en hun medewerkers. We gaan in op wat spanning, stress en overspanning is en wat de verschillende signalen, symptomen en risicofactoren zijn, bij zichzelf en bij anderen.

Concrete handvatten worden aangereikt om inzicht te krijgen in de verschillende fases van stress en burn-out. De workshop omvat diverse oefeningen en veel onderlinge interactie, en we eindigen met tips en tricks inzake stressmanagement bij zichzelf. Immers: your leaders need to walk the talk!

Deel 2: Stress preventie in je team

Tijdens het tweede deel van de workshop krijgen leidinggevenden zicht op hun eigen rol en mogelijke interventiestrategieën binnen de 4 niveaus van preventie: primaire (acties ikv veerkracht), secundaire (vroegtijdige detectie en interventie), tertiaire (wat als de medewerker uitvalt) preventie en re-integratie (herval voorkomen, quartaire preventie).

Vervolgens gaan we aan de slag: elke leidinggevende maakt een kompas voor acties die hij/zij binnen het eigen team gaat doen in het kader van preventie; we bekijken de ‘circle of impact’ en ideeën over concrete uitdagingen van de eigen werkvloer worden uitgewisseld, immers: leadership by example!

Werkvorm
Een workshop van 2 delen.

Duur
2x ½ dag (3 uur)

Praktisch
maximum 15 deelnemers

Praktisch

KMO-Portefeuille

Contact Alimento

Ils Stevens

Adviseur
0476 91 08 42
Terug naar boven