Samenvatting
Via praktische opdrachten krijg je inzicht in energiegevende en energievretende voeding. Deze sessie eindigt ook met het samenstellen van een lunch met ballen, die uiteraard ook genuttigd mag worden.
Doelgroep
Alle medewerkers, bedienden en arbeiders.
Doelstelling
- de cursist komt op een laagdrempelige manier in contact met gezonde voeding
- de cursist leert nieuwe en verassende producten kennen
- de cursist heeft een goede basiskennis rond energie-gevende voeding
- de cursist kent de invloed van de lunch box op het energiepeil
- de cursist kan producten beoordelen
- de cursist leert mogelijkheden kennen om zijn lunch box anders samen te stellen
Inhoud
- basisprincipes van energiegevende voeding
- voedingsdriehoek
- evenwichtige voeding doorheen de werkdag
- gezond snacken
- informatie uit etiketten halen
- kennis toepassen in het dagdagelijkse leven
- praktijk: lunch met ballen
Werkvorm
Training en workshop
Duur
½ dag (3u à 3,5u)
Praktisch
- open aanbod: data aanvragen via website, in house (Alert, Meensesteenweg 94, Izegem)
- opleiding op maat: aanvragen via website, in company of in house (Alert, Meensesteenweg 94, Izegem)
- aantal deelnemers: minimum 5, maximum 15