Samenvatting
In deze 5-daagse opleiding IJsbereider wordt de basis gelegd van grondstoffenkennis en receptuur berekenen van ijsbereiding. Je leert het onderhoud en de werking van ambachtelijke ijsbereidingsmachines.
Doelgroep
Medewerkers uit de (room)ijsproductie industrie.
Voorkennis
Geen voorkennis vereist, enige affiniteit met voedselbereiding is gewenst.
Doelstelling
Grondstoffenkennis, receptuur berekenen, hygiëne, wetgeving, onderhoud van apparatuur
Zelfstandig ijs maken met verschillende type machines.
Inhoud
De cursus is thematisch opgebouwd.
Elke dag heeft een eigen thema en wordt verzorgd door een specialist op dit gebied.
Onderwerpen die aan bod komen:
- het proces van ijsbereiden, kennismaken met de apparatuur en de hygiëne-eisen volgens de hygiënecode
- proefondervindelijk ijsbereiden met verschillende melkproducten Wet- en regelgeving in de dagelijkse praktijk
- proefondervindelijk ijsbereiden met verschillende suikers
- proefondervindelijk ijsbereiden met verschillende bindmiddelen - thuisopdracht: vruchtenijs receptuur berekenen
- proefondervindelijk vruchtenijs bereiden - evaluatie van het vruchtenijs dat wordt gedraaid naar eigen recept - thuisopdracht: roomijsrecept berekenen
- proefondervindelijk ijsbereiden met verschillende percentages droge stof - het verwerken van variegato’s - evaluatie van het roomijs dat wordt gedraaid naar eigen recept
Duur
Deze opleiding wordt gegeven:
- 5 opeenvolgende dagen
- of 1 dag/week gedurende 5 weken
Inschrijven
Inschrijven