Samenvatting
In deze 5-daagse opleiding IJsbereider wordt de basis gelegd van grondstoffenkennis en receptuur berekenen van ijsbereiding. Je leert het onderhoud en de werking van ambachtelijke ijsbereidingsmachines.

Doelgroep
Medewerkers uit de (room)ijsproductie industrie.

Voorkennis
Geen voorkennis vereist, enige affiniteit met voedselbereiding is gewenst.

Doelstelling
Grondstoffenkennis, receptuur berekenen, hygiëne, wetgeving, onderhoud van apparatuur
Zelfstandig ijs maken met verschillende type machines.

Inhoud
De cursus is thematisch opgebouwd.
Elke dag heeft een eigen thema en wordt verzorgd door een specialist op dit gebied.

Onderwerpen die aan bod komen:

  • het proces van ijsbereiden, kennismaken met de apparatuur en de hygiëne-eisen volgens de hygiënecode
  • proefondervindelijk ijsbereiden met verschillende melkproducten Wet- en regelgeving in de dagelijkse praktijk
  • proefondervindelijk ijsbereiden met verschillende suikers
  • proefondervindelijk ijsbereiden met verschillende bindmiddelen - thuisopdracht: vruchtenijs receptuur berekenen
  • proefondervindelijk vruchtenijs bereiden - evaluatie van het vruchtenijs dat wordt gedraaid naar eigen recept - thuisopdracht: roomijsrecept berekenen
  • proefondervindelijk ijsbereiden met verschillende percentages droge stof - het verwerken van variegato’s - evaluatie van het roomijs dat wordt gedraaid naar eigen recept

Duur
Deze opleiding wordt gegeven:

  • 5 opeenvolgende dagen
  • of 1 dag/week gedurende 5 weken

Inschrijven
Inschrijven

Praktisch

Locatie
IJscentrum, Food Innovation Academy, Industrieweg 14, 3133 EE Vlaardingen, Nederland
Referentie
IPV/242/43/2102/76463/01
Tussenkomst
150 EUR/dag/dlnr (max 450/dag/dlnr voor 3 dlnrs)
Startdatum
Raadpleeg kalender lesgever
Lesgevers
Ijscentrum
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO-Portefeuille

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Ivo Francken

Adviseur voedingstechnologie
0476 91 08 33
Terug naar boven